Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Rylander: "När Frölunda är ödmjukt kommer liret"

Det går absolut att lära av misstag. Så länge som du kommer ihåg att vara ödmjuk.

En motgång behöver inte vara fel, så länge du lär dig något. Precis så känns det som om Frölunda har inlett säsongen. För efter några inledande matcher där bara korta sekvenser sett bra ut, så bjuds vi plötsligt på en fantastisk scenförändring i säsongens första tävlingsmatch på hemmaplan.

Det är precis som om Frölunda ska visa vilket lag som regerar i Europa.
Tjeckiska Pardubice fattar knappt nåt alls under 20 minuter, tvingas haka, trippa och visa ut sig.

Det står 3–0 i första pausen – och de fåtal som trots allt lämnat sensommarvärmen för kylan i Frölundaborg ser ett spel som vi senast såg i Skellefteå Kraft Arena i april.
Riktigt guldlir, vill säga.

Joel Lundqvist parkerar framför målet, snärtar till på pass från Johan Sundström. Snart flyktade poängkungen Artturi Lehkonen gör precis som i våras, målar. Och nye Carl Grundström får revansch på det öppna mål som han missade mot Wolfsburg i inledningsmatchen av Champions Hockey League.

Men sedan tappar Frölunda bort en av de fyra bitar som säsongens pussel består av.
Ödmjukheten är bortblåst – och då får Pardubice faktiskt göra ett par mål innan Roger Rönnberg kopplar på hårtorken på maxeffekt i pausen.

Det ger effekt direkt, för efter 49 sekunder kommer matchavgörande 4–2. Kristian Vesalainen fixar också 5–2 med en sekund kvar av matchen.

IBLAND KRÄVS DET som sagt motgång för att nå succé. På fredagens träning skärpte Roger Rönnberg både tempo och ton – och lät ett slappande nyförvärv, plus ett antal smått skrämda åskådare, få höra de tuffa orden: 
"Vill du inte ens lära dig är det ingen idé att du stannar kvar här ..."

Det är precis den mentaliteten som gav Frölunda framgång förra säsongen – och det är så som laget ska fortsätta byggas. Om du får chansen i Göteborg så måste du anpassa dig till systemet. Du spelar med och utan puck. 

FÖRRESTEN: Frölunda är mästare i CHL och SHL, men ändå väljer Sveriges Television att åka till Skellefteå för att sända? Den prioriteringen fattar jag inte alls. 
Tror SVT på allvar att det är större intresse för SAIK från norra Västerbotten i landet – än för Frölunda från guldstaden?

FÖR ÖVRIGT: Se upp för Djurgården i vinter! Robert Ohlsson var hjärnan bakom Frölundas anfallsspel – och nu har han redan fått fart på stockholmarna. 6–0 mot Dick Axelssons Davos!

TILL SIST: Till veckan kommer både Loui Eriksson och Hampus Lindholm från det kommande Tre Kronor-laget i World Cup att förstärka Frölunda. 
Jag har en känsla av att en viss Henrik Lundqvist också dyker upp på isen.
I alla fall under någon av träningarna ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.