Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rylander: "Inget lag hotar ett skadefritt Frölunda"

Glöm den här matchen, Frölunda. Snabbt. Men dröm om april.

Så är vi där igen, mitt i ett höststormande november. Regnförsedda vindar piskar ansiktet och får förhoppningar att blåsa till varmare tider, ungefär fem månader bort.
För det är då som examen tas, ännu en gång.

Det är då som trappan på Götaplatsen ska vara stället där studenterna springer ut, stället där Joel Lundqvist och gänget sjunger om hur "fy fan vad vi är bra" ...
Och 21 matcher in i grundserien sitter jag med exakt samma varma känsla som den förra säsongen.

Det finns inget lag i Sverige som hotar ett skadefritt Frölunda över sju matcher.
Det finns inget annat lag som har fyra kedjor som hotar på samma sätt – även om det bara blir ett enda mål under ordinarie tid på 37 skott mot Malmö. Där finns lite att slipa på, med andra ord.
Med normal utdelning vinner Frölunda den här matchen med tre-fyra puckar.

Före säsongen fanns det ett par frågetecken – för backar och ny keeper. Men i takt med att matcherna lirats har också nya spelare som Jonathan Sigalet och Matt Donovan marscherat in i backcoachen Pär Johanssons led. Keepern Dan Bakala går i sin tur framåt varje dag – och jag är inte längre orolig för en skada på Johan Gustafsson.

JG är dock seriens bästa i mina ögon – och det är läckert att se vad självförtroende och framgång kan innebära. Riktigt bra på straffarna! 

Jag fick ett uppdrag av en kollega att sätta ihop tio av SHL:s bästa spelare – och det finns säkert en del som tycker att jag är färgad eller enögd. Men i mina blå ögon finns fem av ligans bästa spelare i Göteborg.

Den allra bäste är förstås Johan Sundström.
Han är komplett – och vill inte New York Islanders jävlas i tre år till (äger hans rättigheter så länge), så kommer något lag att erbjuda en tillräckligt bra deal för att få ta hand om "Sunny". Styrka, skridskoåkning, driv, elakhet ... allt finns där. På slutet har vi till och med sett slagskott i klass med Freddan Pettersson. 

Men jag fattar inte varför domarna låter spelet gå vidare när Sundström får en huvudskada – och utan hjälm försöker ta sig till båset med blodet rinnande i ansiktet?
Som tur är återkommer centern efter en snabb reparation av skallen.

När Frölunda utökar serieledningen har general manager Christian Lechtaler och sportchef Fredrik Sjöström varit på plats i Kanada och Toronto.
Bland annat för att se Andreas Johnsson i Marlies. Jag gillar att klubben tillåter sig att hålla en bra relation med sina ex-spelare. 
Dessutom finns det garanterat spelare som är intressanta i AHL.


TILL SIST: Är det april snart? 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.