Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rylander: "Frölunda gör säsongens sämsta match"

Taskig inställning? Mastigt julbord? Känslosamma spelare? Tja, när Frölunda gör säsongens sämsta match är det säkert en kombination – och samtidigt planeras nästa säsong.

Släpp matchen i Dalarna, för den här mentala genomklappningen kommer inte att hända igen. Det är jag övertygad om att Roger Rönnberg ser till.

Jag vill skriva om något roligare än en usel insats.

För det är inte bara juniorer och unga spelare som utvecklas i Frölunda. I morgon natt finns det stor chans att förre keepern Lasse Johansson debuterar i NHL för Chicago Blackhawks – mot Henkes New York Rangers.

Han gör det i så fall som 29-åring – och efter tre utvecklande år i Frölunda.

Tre år med Kristoffer Martins träning har tagit Avesta-sonen från allsvensk toppklass, via SHL och Götaplatsen – till världens bästa liga.

Det är läckert – och det väcker förstås drömmar hos fler spelare som är till åren.

Jag har inte sett Joel Lundqvist så bra som han varit de två senaste säsongerna – och kan en snart 35-årig gubbe ha den utvecklingen så kan yngre spelare som Matt Donovan eller Johan Sundström också nå sitt mål:

Att ta sig tillbaka till NHL.

”Jag visste att det här var ett bra ställe att utvecklas – och jag visste att Frölunda gillar att göra spelare redo för att ta sig till eller tillbaka till NHL”, säger backen Donovan.

Han har lirat 67 kamper med New York Islanders, så han vet vad som krävs.

”Men jag är definitivt en bättre spelare nu – än för fem månader sedan”, säger Donovan ärligt.

Den här fördelen ska förstås Frölunda använda när klubben värvar för kommande säsonger.

För om allt går som jag tror att det gör så står vi på Götaplatsen i april igen – och sedan blir det köpfest för klubbarna i KHL och NHL.

Då måste Frölundas ledning ligga steget före.

Det kan vara därför det kommer upp namn som målvakten Johan Mattsson i Timrå IK eller Lias Andersson i HV 71 – långt innan killarna ens är klara eller har skrivit på papper med Frölunda.

Sportchef Fredrik Sjöström kan inte annat än dementera och säga att det inte stämmer, även om klubben kan vara intresserad och till och med tagit kontakt med vissa spelare.

Allt har sin tid.

Som en usel insats i Tegera Arena.

ATT FRÖLUNDA BARA ska slå ett skadedrabbat Leksand är inte så mycket att orda om – i alla fall om Roger Rönnberg gjort sitt jobb och fått alla spelare att inse att det krävs jobb även mot ett bottenlag i SHL.

Det svajar betänkligt bakåt när dalmasarna får peta in 1–0 efter bara 17 (!) sekunder … och efter tolv (!) sekunder i andra perioden händer precis samma sak.

Det handlar om inställning. Eller bristen på.

TILL SIST: På lördag ska det bli intressant var alla bilar ska ta vägen vid Frölundaborg.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.