Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rylander: "Flera bra svar för Grönborg"

Rikard Grönborg letar svar. Det bästa han får – att Jacob Markström håller.

Jag tror, eller är övertygad om, att Henrik Lundqvist står i Scandinavium på lördag. Gör han inte det, tja ... då är det ingen idé att spela World Cup överhuvudtaget?
Det var lite av känslan som Tre Kronors keeper förmedlade häromdan.
Han måste ha matcher för att komma upp i den nivå och kvalitet som han vill ha, som han kräver av sig själv.  Förbundskapten Rikard Grönborg vill ha igång alla målvakter, så han låter både Jacob Markström och Jhonas Enroth stå mot Finland i Hartwall Arena.

Han får två svar: Markström håller, Enroth har en bit kvar till formen. Canucks-keepern släpper inga mål, medan Maple Leafs-killen får se tre puckar bakom sig. En av dessa ska han definitivt ta.

Fast det är förstås inte de enda svar som Grönborg får.

Han får även se att Sverige är riktigt bra på boxplay – och att Carl Hagelin är ett vasst vapen i den spelformen. Det finns ingen back som åker ikapp honom vid en snabb spelvändning till följd av hög press.
Dessutom är Sverige helt överlägset i spelformen tre mot tre, ända till Pittsburghs Olli Määttä smätter upp pucken i krysset i suddenförlängningens slutskede.


FÖRRESTEN: INGEN AV landslagets centrar vann över 50 procent av sina tekningar i NHL förra säsongen. Det är alldeles för dåligt i en stjärnturnering – och det vet förbundskapten Rikard Grönberg om.

Det är därför som Tre Kronor tekat, tekat och tekat under veckans träningar.
Tänk på procenten, alltså.

Och apropå procent: Det håller inte att ta så många utvisningar som Sverige gör. Inte i ett World Cup mot exempelvis Ryssland.
 

FÖR ÖVRIGT: Det blev tidigt i våras klart att Ryan Lasch inte skulle stanna i Frölunda. Han ville ha en större dollarbunt – och det kunde, eller ville, inte Christian Lechtaler, Mats Grauers och Fredrik Sjöström erbjuda.

När den poängmässigt sämre anfallskollegan Spencer Abbott skrev på för Chicago Blackhawks i NHL fick garanterat Lasch upp hoppet om ett kontrakt i världens bästa liga.

Men den nya klubben blir Bern i NLA, Schweiz.
"Jag ville hålla familj och vänner i loopen – och därför blir det Europa ett år till", förklarar Lasch.

I Bern är en viss Martin Plüss fortfarande kapten. 39 år ung ...


TILL SIST: Min gamle idol Peter Forsberg (jo, trots att vi är lika gamla!) ser inte fram emot World Cup. 
"Det är nåt för att NHL ska tjäna pengar", säger han surt.

Jo, det mesta i livet går ut på det – som när Forsberg själv hade 100 mille per säsong i ligan. Undrar om Foppa är sur för att Daniel Alfredsson, Nicklas Lidström och Mats Sundin blev seniorrådgivare till Tre Kronor – och inte han själv?

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.