Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rylander: "Det är snart jaktsäsong"

Det är snart jaktsäsong – i både norr och i väst. Och äntligen har Frölunda rätt målbild i sikte.

Den svenska filmen Jägarna med Rolf Lassgård som polis och fantastiske Lennart Jähkel som hans tjuvjagande bror är en av mina absoluta favoriter. Och när Roger Rönnberg med bredaste lulemål kliver av isen och drar följande replik efter träningen är det som om vi hamnat i inspelningen av en uppföljare:

"Skellefteå är det lag som vi har jagat i tre år – och nu har vi äntligen laget i kikarsiktet", myser han.

Och i den norra delen av Västerbotten jagas ingen ren – utan de sex senaste årens dominant inom svensk hockey. SAIK är laget som alla vill kopiera, som Frölunda till och med snott grundkonceptet av: Bygg med unga talanger, plocka gärna hem killar från bygden – och bygg framför allt med tålamod och konsekvens.

Det tog tre år för bygget på västkusten att bli klart – och det enda som återstår är att måla hjälmarna i en guldig nyans. 

Eller?

"Vi tror på oss, självklart – på det vi gör. När vi spelar våra bästa matcher är vi svårslagna", säger Joel Lundqvist utan den minsta kaxighet.

Johan Gustafsson, målvakten som kom in från kylan, är inne på samma spår.

"Vi har ett mål kvar för säsongen – och det är att vinna guld."
I morgon listar jag – med risk för att bli utskrattad och driven med på sociala medier – varför Frölunda kommer att slå Skellefteå i den här finalserien.

Det kommer dessutom att bli rätt enkelt. 

NI MISSAR VÄL inte vårt finalmagasin på gp.se? Boston Bruins talangscout, Antons storebror och gamle guldliraren Per-Johan "Pebben" Axelsson berättar bland annat att historiken mellan lag visst har betydelse på isen i en helt ny match. 

I psykologin, alltså.

"Fast det skulle jag aldrig ha erkänt när jag spelade ..."

ETT OROSTECKEN: Det finns ingen Patrik Carlsson på träningen – och kanske missar han första finalen efter en ny skada? "Vi får se. Det är inte hundra än", säger Rönnberg.

Även Spencer Abbott äntrar isen i grön tröja – och det betyder att han inte ska tacklas och framför allt inte bli tacklad.

"Det är doktorn som sagt att vi gör så resten av säsongen", säger Rönnberg.

Det blir dock lite svårare att övertyga Skellefteå om färgen på kanadensarens tröja under match?

Däremot tränar nyss vilande Ryan Lasch redan i dag – och där ska det inte finnas nån oro för missat spel i helgen.

TILL SIST: I min värld finns det bara fullt hus i Scandinavium under finalserien. Och med nästan 10 000 redan sålda till första hemmamatchen på söndag tycks publiken hålla med fullständigt.

Trots den mindre lyckade krocken med IFK Göteborg ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.