Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

RYLANDER: Dags att sluta snacka, Tre Kronor

Snacket är över. Nu kan bara handling visa vem som är bäst i världen på hockey.

Det är ett revanschsuget Ryssland som åkt till Toronto. Stjärnorna som misslyckades under hemma-OS i Sotji mitt framför ögonen på president Vladimir Putin i Ispalatset ... ja, de är bestämda. 
Det får inte ske igen.
"Vi är bättre den här gången. Och vi vet hur tufft det är att misslyckas", säger Jevgenij Malkin övertygande. 
Och visst, det finns skäl till kaxigheten. Ryssland har ett lag som kan slå alla i den här turneringen – om spelarna drar åt rätt håll, vill säga. Störste stjärnan Alexander Ovetjkin har sett lagom intresserad ut i de tre träningsmatcherna, som gett två förluster.  
Men ryssarna har ändå självförtroendet – och på den sista träningen i MCC Lakeshore Arena skickas till och med kameraförsedda spioner ut likt ett Mig-plan över Gotland.

DE FÅR SE ett Sverige som mobiliserat sin trupp och höjt farten betydligt. Det är ett lag som pulserar av glädje, längtan och harmoni.
Ni vet, såna där egenskaper som bygger ett lag från grunden.
Förbundskapten Rikard Grönborg har planen klar – våga lita på spelsystemet – för sitt miljardbygge. Jo, det är faktiskt nästan så mycket som Tre Kronors spelare tjänar under en säsong. 918 miljoner kronor, för att vara exakt.
Bäst betald? Henrik Lundqvist, förstås. 80 miljoner. Per år. Och det är nu stjärnorna ska visa världen varför de verkligen är värda sina lönecheckar i världens bästa liga.

JAG TROR INTE att nybyggda Frölunda räknade med en elak käftsmäll i premiären. Men att, som många fans på sociala medier, börja tjata om kris? Med 51 omgångar kvar? Nänä.

Om spelarna håller sig på isen, skärper till passningsspelet och tar lite större ansvar ... så är det ingen fara. I sista perioden var det dessutom som om spelarna plötsligt insåg att säsongen startat. Och Simon Hjalmarssons mål kan vara oerhört viktigt för fortsättningen. Mental styrka, vill säga.
I en sån här lång serie går det dessutom att ha tålamod. Det funkar inte i World Cup ...

FÖRRESTEN: DE ALLRA fetaste lönerna i World Cup har förstås Kanada. 1,5 miljarder kronor drar spelarna i Mike Babcocks trupp in ... och det märks i premiären.

Laget kör över Tjeckien fullständigt. 6–0, till slut.
Det ser ungefär ut som om Frölunda skulle ställa upp mot ett gubbhockeylag i Frölundaborg.

MER NYTT: Det är läckert att NHL har placerat datachips i både tröjor och puck under World Cup. Då kommer du kunna följa mönster för alla spelare – och samma sak hamnar i ligan senare i höst.
"Det är nyheter för mig", säger Sidney Crosby förvånat.
Hans skäggige lagkompis Joe Thornton är inte särskilt exalterad:
"Jag är tillfreds med mitt spel – så jag bryr mig inte vad ett datachip har att säga om det ..."

TILL SIST: I kväll vill jag se en svensk tiger. En smidig, en smart, en effektiv.

Då går ryska björnar också att besegras. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.