Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rylander: Bättre chans får inte Tre Kronor

Allvaret är här – och trots skadorna: Tre Kronor har aldrig haft bättre förutsättningar att vinna World Cup.

Ingen media, hälsar Tre Kronors pressansvarige när laget samlas på Scandic Opalen ett slagskott från Scandinavium. Laget ska bara prova kläder, hitta in i rytmen, testa den blågula utrustningen, ligga in sängen ... men det är ändå stängt som hos ett landslag i fotboll.
Det märks att allvaret är på plats.

Det är sammanbitna miner när spelarna trillar in tidigt på morgonen – och som landslagets nye rådgivare Daniel Alfredsson säger: Det är bättre förutsättningar än någonsin.

Han var med under OS i Sotji – och då flögs NHL-stjärnorna in direkt till Svarta havet med en inhyrd Boeing 747.
"Vi hade bara två träningar på oss – sedan var det match! Det här blir nåt helt annat", säger Affe som han fortfarande heter i Göteborg.

Den här gången har nye förbundskaptenen Rikard Grönborg en hel evighet i den här hetsigt upptagna världen. Först träningsläger under åtta dagar i Göteborg, sedan avresa till Nordamerika för både träningsmatch i Washington och acklimatisering i Toronto.

Jag tror Tre Kronor mår gott av det.

Svensk mentalitet, oavsett om du är stjärna i världens bästa liga, mår som allra bäst när det byggs från grunden. När det blir stabilt, när rollerna är tydliga.

VEM SOM BLIR kapten berättas i vilken sekund som helst. Jag är inte förvånad om han heter Henrik Sedin. Han har redan basat sex säsonger för Vancouver Canucks.
Men varken Erik Karlsson eller Gabriel Landeskog skulle göra ett sämre jobb ...

FÖRRESTEN: På tisdag räknar jag med storpublik i Scandinavium. Då är träningen mellan klockan 10.00 och 12.00 öppen för allmänheten ... 
Många fall av akut migrän och sista minuten-skolk?

DET KRÄVDES FÖR övrigt att NHL:s kritiska representanter kom på besök tidigare i år för att Wallenstam skulle rustas upp. För sunkigt, för ofunktionellt – och plötsligt slogs både väggar ut och målare hyrdes in.

Allra bäst blir det förstås när den nedgångna träningshallen och Scandinavium rivs – för att ge plats åt den nya multiarenan. 

Frågan är om några stora intressenter visar intresse för bygget?  
Jag hör rykten om det.

TILL SIST: I skuggan av Tre Kronor har Frölunda spelat sin sista träningsmatch inför SHL-säsongen. Nu återstår bara mötet med Wolfsburg i Frölundaborg på fredag kväll.
Roger Rönnberg matchar bästa laget för gruppvinst – och det betyder att Artturi Lehkonen spelar sin sista match med indian på bröstet.
Det missar jag inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.