Rylander: "Är Lasse verkligen helt okej?"

Är glaset halvfullt eller halvtomt? Enkelt val. Eller hur, Frölunda?

ANNONS
|

Målvakten Johan Gustafsson rycker på axlarna efter 1–4 mot Skellefteå i den andra finalen. Ett av målen är hans – men han lämnas också flera gånger ensam av sina backar, som envisas med att leverera pucken på bladet till gästernas vassa forwards.

"Jag kan inte gräva ner mig för det", säger JG säkert – och blickar framåt, mot nästa chans redan på tisdag.

Den hemmaplansfördel som Frölunda stal uppe i Västerbotten är plötsligt borta. Och den skada som drabbade SAIK-keepern Markus Svensson tycks inte alls betyda särskilt mycket, för den i förra matchen darrige ersättaren Erik Hanses är toksäker på de skott som Frölunda inte sätter i det rödmålade stålet.

ANNONS

Skador i ett lag kan ha den effekten. En psykologisk sådan, där spelarna sluter sig i gruppen och jobbar stenhårt för varandra – och det är precis vad Skellefteå gör.

EFTER TRE INSLÄPPTA mål är jag säker på att Roger Rönnberg ska byta keeper, men när det inte sker kanske inte Lasse Johansson känner sig helt hundra? Kanske är knät aningen för ostabilt.

"Då borde jag inte sitta på bänken överhuvudtaget", svarar Lasse – som är spelsugen.

"Jag vill stå alla matcher", säger han.

ROGER RÖNNBERG BRUKAR ofta snacka om att vara i nuet, njuta av stunden. Han låter nästan så övertygande så att han skulle kunna sitta i en tv-sänd nyhetsmorgon och promota sin nya bok i ämnet, om det nu fanns en.

Det går att njuta på jobbet – och sitter du på läktaren tillsammans med 12 043 andra i Scandinavium är det inte så svårt att göra det. Sveriges två bästa hockeylag gör sitt allra bästa för att underhålla, med ett tempo som får publiken att flämta som efter en språngmarsch runt Göteborg en lördag i maj.

Även om många går hem efter Skellefteås fjärde mål för dagen ...

ANNONS

JAG FATTAR FÖRRESTEN inte Frölunda alla gånger. När det är 12 044 på läktaren, SM-final – och ett makalöst drag ... så väljer nån ansvarig att hyra in en DJ utifrån?

Snälla, låt fansen sköta stämningen. Jag lovar, de klarar av det – utan en discjockey som passat bättre på en afterski i Sälen med sina mossiga låtar. Och vem hittade snubben på skridskor som skriker sönder micken?

Hur länge tror ni att det funkat på Gamla Ullevi?

Inte en minut ens, innan hela arenan buat sönder det.

DET ÄR DÄREMOT stort att supportern Sebastian Kjellberg, 31, hyllas av föreningen före nedsläpp. Sebbe Indian, som han kallas, har under alla år tippat att Frölunda vinner med 8–2 – och när finalplatsen säkrades i Luleå blev det just det osannolika resultatet ...

Gissa vad det står på tröjan som Nicklas Lasu delar ut?

8–2, förstås.

TILL SLUT: Dags att fylla upp glaset igen?

Plus

Per Ledin. Tysk mästare med Energidricka Salzburg för några dagar sedan – och flitig läsare av blogg.gp.se/rylanderjohan. Och ja, jag har ingen chans i ett trashtalk när "råttet är mågat".

ANNONS

Minus

Konstlade klackförsök. Nä, hockey är inte afrikanska rytmer och en kille på skridskor gapar som en dåre. Det kanske funkade på 80-talet?

ANNONS