Det blir ingen comeback i Frölunda den här gången för Ryan Lasch.
Det blir ingen comeback i Frölunda den här gången för Ryan Lasch. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ryan Lasch klar för klubb i Schweiz

Frölundafansen kan sluta hoppas. Det blir ingen Ryan Lasch i Scandinavium i vår. Amerikanen är klar för schweiska Zürich.
– Spännande! Jag är verkligen glad för den här möjligheten, säger han till GP.

ANNONS
|

Sedan det stod klart att det inte blir någon fortsättning för 34-årige Lasch i finska Pelicans har han varit högvilt på marknaden. Flera SHL-klubbar – bland andra Färjestad, HV 71 och Rögle – har varit intresserade.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström sa tidigare i veckan att klubben ”inte stänger några dörrar” för en återkomst till Göteborg.

Nu blir det alltså inte så. På lördagen presenterades Lasch för ZSC Lions i Schweiz.

– Lasch kommer ge en boost till vårt power play och målproduktion generellt. Han har bevisat att han de senaste tio åren har snittat över en poäng per match i Sverige, Finland och Schweiz, säger sportchefen för Lions Sven Leuenberger på klubbens hemsida.

ANNONS

I ZSC Lions blir Lasch klubbkompis med förre frölundaiten Fredrik Pettersson – och får den förre Tre Kronor-förbundskaptenen Rikard Grönborg som coach.

Kontraktet är skrivet säsongen ut.

På 26 spelade matcher i finska Liiga ordnade Ryan Lasch 10 mål och 27 assist – och ledde poängligan.

LÄS MER:Sjöström om Lasch: ”Vi stänger inga dörrar”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS