Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Ryan Lasch – Frölundas nye buse?

Ryan Lasch, 32, toppar givetvis poängligan i Frölunda.
Men amerikanen har även lyckats sno åt sig ledningen i utvisningsligan den här säsongen – en desto mer oväntad bedrift.
– Haha! Toppar jag den?! Det är ganska roligt faktiskt, säger han.

Det är bara Marcus Nilsson och Michael Lindqvist i Färjestad som har gjort fler poäng än Ryan Lasch den här säsongen i SHL. I Frölundas interna poängliga toppar han på 23 (7+16) före Simon Hjalmarsson som smällt dit 20 (10+10) poäng under första halvan av säsongen.

– Vi har en bra känsla i laget och nu har vi två matcher kvar innan uppehållet där. Jag hoppas vi kan få en bra vecka med oss, säger Ryan Lasch och fortsätter:

– Vi kan vara väldigt glada över hur säsongen har varit. Särskilt med tanke på sättet vi startade efter förra årets säsong. Om det finns något som varit lite av en svaghet är det nog när vi haft tre matcher på en vecka. Då har lördagarna inte varit så bra för oss. Men frånsett det ska vi vara ganska nöjda.

Att Ryan Lasch ska toppa poängligan i Frölunda och ligga med i toppen av poängligan i SHL är ingen skräll direkt. Motsatsen hade snarare varit en skräll för amerikanen som snittar nästan en poäng per match.

Mest utvisad i laget

Det är dock inte bara poängligan som han toppar i Frölunda.

Den här säsongen är det även utvisningsligan som ganska förvånande toppas av just Ryan Lasch före nära vännen Rhett Rakhshani.

– Haha! Toppar jag den?! Det är ganska roligt faktiskt, säger han.

Hur är det möjligt?

– Jag vet faktiskt inte ... eller jo! Jag har ju fått tio minuter två gånger även om det är gamla nyheter nu ... det var ju för en månad sedan eller så. Annars brukar jag mest sitta där när efter lagstraff eller så. Men det får jag inga minuter för.

Ni måste vara ett snällt lag om du toppar utvisningsligan?

– Haha! Ingen av mina utvisningar är för dumma saker. Jag dödar ju aldrig utvisningar så när laget drar på sig ett straff så är det lika bra att jag sätter mig där. Det skulle bara vara dumt om någon annan fick sitta av den, säger han och fortsätter:

– Ingen av mina utvisningar är efter att jag gjort något dumt eller fult på isen. Det är ju de där två tiorna som sticker ut dock.

Som du har fått efter att du använt munnen snarare än något annat?

– Kanske det ... ibland är det heta matcher därute och då händer det sådana saker.

Utvisningsligan i Frölunda

Ryan Lasch: 24

Rhett Rakhshani: 22

David Printz: 18

Nicklas Lasu: 18

Viktor Ekbom: 16

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.