Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JEROME MIRON
Bild: JEROME MIRON

Ryan Johansen Nashvilles bäst betalda spelare – sågar sig själv

Med hög lön kommer höga förväntningar.
Nu sågar Nashville Predators stjärna, samt bäst betalda spelare, Ryan Johansen sig själv.
– Det äter upp mig inifrån, säger centern, som tjänar 80 miljoner kronor per säsong, till The Athletic.

Det är ett minst sagt saftigt kontrakt som den 27-årige kanadensaren sitter på. Fram till sommaren 2025 kommer Ryan Johansen tjäna motsvarande 80 miljoner svenska kronor varje säsong, något han gjort sedan 2017.

Detta gör honom till Nashville Predators bäst betalda spelare, tillsammans med Frölundabekantingen Matt Duchene som har samma lön.

Med en så kraftig lön kommer också en höga förväntningar. Kravbilden är att han ska vara en av lagets absolut bästa spelare, något han inte lyckats med.

LÄS MER: Här är NHL-rekorden som aldrig (?) kommer slås

Johansen har inte fått poängproduktionen att släppa och sedan kontraktet skrevs på har han inte lyckats snitta i närheten av en poäng per match. Nu sågar stjärnan sig själv.

– Jag måste göra bättre ifrån mig. Faktum är att när jag studerar videoklipp på mig själv så tänker jag: ”Ryan, vad håller du på med? Det här är inte du!” Och när du tänker så om dig själv, samtidigt som du är medveten om att lagkamraterna jobbar stenhårt för just din skull så är det extremt frustrerande, säger Johansen till The Athletic.

LÄS MER: NHL:s farmarliga ställer in säsongen

Ställer högre krav på sig själv

Under säsongen, som just nu är pausad på grund av coronakrisen, har Ryan Johansen gjort blygsamma 36 poäng på 68 matcher. Vilket placerar honom på en fjärdeplats i den interna poängligan, med två backar framför sig.

– Sett till min roll i laget ska jag vara en spelare som är bättre än motståndarnas förstacentrar och den här säsongen har det inte alls fungerat. Jag ska vara ärlig och säga att det äter upp mig inifrån.

LÄS MER: NHL-chef öppen för senare säsongstart

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.