Roger Rönnberg.
Roger Rönnberg. Bild: PETER HOLGERSSON

Roger Rönnbergs sågning: ”Säsongens sämsta period”

Ett formstarkt Frölunda mötte Leksand borta under måndagen. Efter första perioden såg formen som bortspolad ut – då Leksand kunde gå ifrån till en tvåmålsledning. Tränare Roger Rönnberg var inte särskilt nöjd med matchstarten.
– Säsongens klart sämsta period, är det faktiskt. Det är det även nästan med träningsmatcher och träningar inräknade, säger han till C More.

ANNONS
|

Ett Frölunda med fyra raka segrar och serieledning i ryggen spelade under måndagskvällen borta mot Leksand.

Den senaste tidens fina form syntes dock inte nämnvärt under matchens första period.

Ett håglöst Frölunda fick se Leksand göra två mål i powerplay – och fick gå till periodvila mållösa och rejält tilltufsade.

I pausen var tränare Roger Rönnberg märkbart missnöjd – och levererade en sågning som heter duga när han skulle sammanfatta.

– Det är säsongens klart sämsta period, är det faktiskt. Det är det även nästan med träningsmatcher och träningar inräknade. Vi är yrvakna, har jätte-jättedåligt fokus och vi gör fantastiskt många misstag. Jag tycker att vi ger Leksand det, säger han i C More:s sändning.

ANNONS

Till den andra perioden ville han se en förbättring från lagets sida.

– Vi behöver få med oss spelarna i att göra de enkla sakerna rätt. Vi behöver sätta pucken i deras anfallszon och börja få ur pucken från vår försvarszon. Framförallt börja vinna lösa puckar. Det finns ganska mycket vi kan göra bättre, men det är också ganska lätt att man stressar upp sig när man är i en sådan här situation. Där vill vi inte heller vara, säger Rönnberg till C More.

Förbättringen uteblev dock, och Frölunda fick inkassera säsongens största förlust. 4–0 skrevs resultatet till.

LÄS MER: Kraschlandning för Frölunda i Dalarna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS