Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Roger Rönnberg rasar mot domarbasen

Djurgårdens Marcus Högström fick två minuters utvisning och slapp avstängning efter att han sänkt Rögles Dennis Everberg med en högerkrok.
Något som får Frölundas tränare, Roger Rönnberg, att ilskna till.
– Det är sådan dubbelmoral att det skriker om det, säger han till bloggen Rakapuckar.com.

Det fanns mycket att prata om efter Rögles storseger mot Djurgården.

Nils Höglandes drömmål, Jepser Petterssons skallning på Leon Bristedt (vilket renderade i två matchers avstängning) eller Marcus Högströms högerkrok på Rögles Dennis Everberg.

LÄS MER: 18-årige talangens drömmål: "Det är klass"

Den sistnämnda situationen blev kanske den största snackisen.

Det var i den sista perioden som Rögles Dennis Everberg hamnade bråk med Djurgårdens Högström, som befann sig i avbytarbåset. Det hela slutade med att Högström tog tag i Everbergs huvud samtidigt som han riktade en högerkrok mot ansiktet.

Till mångas förvåning valde domarna att döma två minuters roughing på båda spelarna.

Än mer förvånade blev, bland annat, Rögles sportchef Chris Abbott under onsdagsmorgonen då beskedet kom att Marcus Högström inte hade anmälts till disciplinnämnden.

– Jag tycker att han (Marcus Högström) ska bli avstängd, inget snack. Om det är någon i vårt lag eller om det är någon annan spelare spelar ingen roll. Vi måste bli mer måna om spelarnas säkerhet. Det är alldeles för många fall just nu, säger han.

Slaget resulterade i att Everberg drabbades av en hjärnskakning, men SHL:s domarchef Tomas Thorsbrink tyckte inte tilltaget borde rendera i en avstängning.

Anledningen; Det var inte tillräckligt grovt.

– För att det ska anmälas till disciplinnämnden ska det vara något grövre. Att du är ute efter att skada, att det är ett regelrätt slagsmål, att två stycken slåss och en matar massor med slag på en spelare som är försvarslös. Eller ett slag i ansiktet utan handske, då anmäls det också, förklarar han.

"Det är sådan dubbelmoral"

Det är inte bara Rögles tränare som ilsknade till över utfallet. Frölundas Roger Rönnberg var upprörd över hur det hela endast renderade i en tvåminuters-utvisning.

– Jag är jättejätteförvånad. Om vi tycker i svensk hockey att det där bara är en tvåa, vad fan kallar man det för … skenheligt, vad är ordet? Vi gör om regler på late hit och en massa annat för att få ner skador och så tillåter vi det här. Det är sådan dubbelmoral att det skriker om det, säger Rönnberg, till bloggen rakapuckar.com.

Frölundatränaren hade inte heller inte mycket till övers för Thorsbrinks förklaring.

– Pinsam förklaring. Om detta inte är försök att skada, vad är då försök att skada?

I en intervju med Expressen har Thorsbrink senare ändrat uppfattning och menar att slaget skulle renderat i en fem minuters-utvisning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.