Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Roger Rönnberg nöjd med värvningen av Jan Mursak

Frölunda har värvat den slovenske forwarden Jan Mursak, som senast spelade i Torpedo Nizhny Novgorod i Ryssland.
– Han är en spelare som passar väldigt bra in i Frölundas sätt att spela hockey, säger tränare Roger Rönnberg.

Sportchefen Fredrik Sjöström har letat förstärkningar på forwardssidan – nu det klart att 29-åringen Jan Mursak ansluter till Göteborg.

Mursak är slovensk landslagsman och har spelat flera år i Nordamerika. 46 NHL-matcher (Detroit Red Wings) och 213 AHL-matcher ( Grand Rapid Griffins) finns med i bagaget från de amerikanska ligorna.

Men de senaste åren har han hållit till i KHL och i klubbar som Amur Khabarosk, CSKA Moskva och Torpedo Nizhny Novgorod. Han har spelat flera VM och varit kapten för sitt Slovenien flera gånger.

– Jag har spelat i många ligor och kan nog bidra med en del erfarenhet. Frölunda känns som ett bra alternativ för mig och att jag känner några av spelaren i laget underlättar, säger Jan Mursak till Frölundas hemsida.

"Passar väldigt bra in i Frölunda"

Roger Rönnberg är klart nöjd med sin nye spelare – som enligt Frölundatränaren är som klippt och skuren för klubben.

– Han är en spelare som passar väldigt bra in i Frölundas sätt att spela hockey. Han är en skridskostark och hårt jobbande spelare som alltid sätter laget främst, säger Rönnberg och tillägger:

– Han har en väldigt bra personlighet och karaktär.

Letar fortfarande efter Webers ersättare

Frölunda har dragits med en del skadebekymmer under säsongen och med två forwards borta på obestämd framtid väljer man att knyta till sig den slovenske landslagsspelaren.

– Vi får ju mot slutspurten och har några osäkra faktorer när det kommer till Sean Bergenheim (hjärnskakning) och Pathrik Westerholm (knäskada). Då ville vi säkra upp med en till forward.

Jan Mursak verkar dock inte bli Frölundas sista nyförvärv. Efter Mike Webers plötsliga avsked är man dessutom ute på jakt efter en till back.

– Det är inte antingen eller här, utan vår absoluta ambition är att hitta någon som kan ersätta Weber.

Mursak väntas anlända till Göteborg under torsdagen och väntas vara på plats när laget tränar under fredagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.