Roger Rönnberg efter förlusten mot Rögle: "Den är helt på mig"

Med ställningen 5-4 tog Frölunda time out för att göra sig redo för slutforcering mot Rögle – men på grund av en ny regel drog man i stället på sig en utvisning och gick miste om chansen.
– Den är helt på mig, säger tränaren Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Frölunda tappade ledningen flera gånger om mot Rögle på torsdagskvällen. Matchen såg till slut ut att gå till förlängning men med drygt två minuter kvar av den tredje perioden avgjorde Rögle och vann med 5-4.

Nu tar Roger Rönnberg på sig att Frölunda gick miste om ett sista bra läge till kvittering.

LÄS MER:Frölunda slarvade bort segern i Skåne

När ett lag har slagit ifrån sig till icing är man inte tillåten att ta time out. Sker det ändå ska laget tilldömas en utvisning för “delaying the game”.

Den regeln kände inte Roger Rönnberg till, och när han med en minut och 12 sekunder kvar av toppmatchen begärde timeout i just ett sådant läge gjorde det att hans lag gick miste om chansen att spela med en spelare mer på isen. I förlängningen kan det ha kostat Frölunda poäng i bortamötet med Rögle.

ANNONS

– Den är helt på mig. Det är en ny regel för i år tror jag och det fanns bara en person i byggnaden som kände till den regeln och det var Cam (Abbott, tränare Rögle), som hade lyssnat på regelgenomgången inför säsongen på ett bra sätt, säger Rönnberg efter matchen och fortsätter:

– Sedan kan man tycka att det är stelbent av domarna att ge oss time out. Men jag tror både de och vi i vårt bås glömmer bort oss i det läget, mycket på grund av gamla vanor. Men den är på mig och den är rättdömd.

Fram till dess hade det på många sätt varit ett toppmöte där Frölunda varit i förarsätet. Serieledaren hade också tagit ledningen med både 1-0, 2-1 och 3-2, men varje gång replikerade Rögle – och gick till slut alltså segrande ur matchen.

Theodor Niederbach efter förlusten mot Rögle.
Theodor Niederbach efter förlusten mot Rögle. Bild: PETTER ARVIDSON

"Nyttig läxa"

Roger Rönnberg hoppas att hans Frölunda kan lära sig av förlusten.

– Vi är inte tillräckligt skarpa i defensiven i dag och släpper in väldigt dåliga mål. Vi släpper in ett i powerplay då vi annars har en väldigt bra period i matchen där vi har bud på att göra mål och istället släpper in. Vi släpper också ett mål i sista minuten av andra perioden där vi går in och tappar puck på offensiva blå så de kan göra en snabb omställning och göra mål. De får energi där.

ANNONS

– Vi har inte den riktiga skärpan och spelar inte smart. Det är en nyttig läxa för oss, på lång sikt kan detta vara en bra förlust som vi kan lära oss något av.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS