Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Robin Lehner försatt i personlig konkurs

Robin Lehner är försatt i personlig konkurs, det rapporterar Sportbladet.
NHL-stjärnan från Göteborg gick in som borgensman i ett företag och har inte betalat bolagets skuld.

I onsdags föll domen i Nacka tingsrätt: den svenska NHL-stjärnan Robin Lehner försätts i personlig konkurs, det rapporterar Sportbladet.

2016 ingick målvakten från Göteborg ett borgensåtagande om ett lån på 2,5 miljoner kronor. Det gällde ett företag som bland annat använt pengarna till ett asylboende, skriver Sportbladet.

Företaget har inte betalt lånet och långivaren ska ha vänt sig till Lehner, som spelar för Vegas Golden Knights, som i sin tur inte har täckt skulden och då inte fullföljt sitt åtagande som borgensman. Långivaren tog ärendet till rätten och nu är Lehner alltså försatt i personlig konkurs.

– Förhoppningen var att Lehner skulle göra rätt för sig genom att betala skulden, men det har inte skett trots flera försök, säger långivarens advokat Jonas Edward till Sportbladet.

Domen kommer överklagas

Clas Jörgensen, Lehners ombud, säger att beslutet kommer att överklagas.

– För mig verkar det helt uppenbart att Robin Lehner inte är på obestånd. Han har tre år kvar av ett kontrakt värt totalt ungefär 150 miljoner kronor och har en betalningsförmåga, säger han till tidningen.

Han fortsätter:

– I en obeståndsbedömning ska man ha ett framåtblickande perspektiv och det känns helt uppenbart att han har haft möjlighet att betala det här. Därför ska han inte försättas i konkurs.

Enligt Sportbladet har Lehner betalat en halv miljon av skulden, som i och med ränta i dag ligger på drygt 5 miljoner kronor.

GP har sökt Robin Lehner.

LÄS OCKSÅ: Pettersson avgjorde för Vancouver

LÄS OCKSÅ: Börje Salming hedrades med egen staty och gata i Kiruna

LÄS OCKSÅ: Zibanejad: Det känns skit

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.