Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: DARRYL DYCK
Bild: DARRYL DYCK

Robin Lehner får en ny chans i NHL - klar för Islanders

Robin Lehner får ytterligare en chans i NHL. Frölundaprodukten har skrivit på för ett år hos New York Islanders.

Lehner har blandat och gett under sin tid i världens bästa hockeyliga och efter en svagare säsong i Buffalo Sabres meddelade klubben, för en dryg vecka sedan, att man inte skulle behålla Frölundaprodukten. Istället valde man att byta till sig Carter Hutton och satsa på svenske Linus Ullmark.

Men Lehner, som enligt experter har potential till att bli en förstamålvakt i NHL, har fått en ny chans. Han har nämligen skrivit på för sin tredje NHL-klubb och nästa säsong kommer han spela i New York Islanders.

Robin Lehners kontrakt sträcker sig över nästa säsong och är värt motsvarande drygt 13 miljoner svenska kronor. Vilket innebär en rejäl lönesänkning då han tjänade drygt 22 miljoner kronor under sista säsongen i Buffalo.

Bildar par med Greiss

Lehner byttes bort från Ottawa Senators till Buffalo inför säsongen 15/16 och fick en tung start i den nya klubben då han skadade sig redan under premiären. Totalt blev det 21 matcher den säsongen.

Efterföljande säsong hade han sin, hittills, bästa säsong då han hade avslutade säsongen med en räddningsprocent på 92.

Men efter klubbytet kommer han nu få konkurrera med tysken Thomas Greiss som hade en minst sagt svag fjolårssäsong där han släppte in 3,82 mål i snitt per match.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.