Robert Burakovsky gör comeback – som 55-åring

Han har lovat att han aldrig mer ska spela hockey. Men nu gör Robert Burakovsky comeback – 55 år gammal.
– Jag har precis fått mig en utskällning av min fru Pernilla, säger Burakovsky med ett skratt till Kvällsposten.

ANNONS
|

Hockeylegendaren Robert Burakovsky har gjort comeback tidigare. Både 2014 och 2017 spelade han några matcher för Limhamn HK i division 3.

Men 2018 lade han skridskorna på hyllan för gott. Det lovade han till och med.

Men nu bryter legendaren sitt löfte.

Efter att IK Pantern drabbats av skador har 55-åringen kommit överens om en comeback – igen.

– Jag skulle aldrig ta en plats för en yngre kille. Jag ska spela några uppvisningsmatcher, och har inte varit på is på två år, så det blev en bra lösning nu, säger han till Kvällsposten.

Men om det blir fler matcher med klubben vet han ännu inte.

ANNONS

– Det får vi se, men det är inte omöjligt. Jag tycker det känts så himla bra så här långt, men det är klart att många kommer säkert tänka att ”Va fan, ger inte den jävlen sig”, och så finns det de som bara har väntat på det här, och att de ville veta så att de kunde kolla på mig, säger han till tidningen.

Robert är far till André Burakovsky som spelar i NHL för Colorado Avalanche. För honom har han inte vågat berätta om beslutet att knyta på sig skridskorna igen.

– Nej, för helvete! Han har match idag och han ska helst inte veta. Jag hoppas inte han hinner läsa detta nu innan han börjar ladda för matchen.

Robert Burakovsky spelade främst för Malmö och Leksand under sin (mer aktiva) karriär. Men han har också spelar 23 matcher för NHL-klubben Ottawa Senators. 1992 vann han Elitserien med Malmö Redhawks.

ANNONS