Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Roadtripen som svetsade samman Frölunda

Frölundas roadtrip är nu över. En roadtrip som avslutades med en blytung 4-3-seger borta mot Färjestad.
– Jag skulle helst spela i Scandinavium varje match, säger Roger Rönnberg.

Frölunda såg ut att ha segern mot Mora i sin hand 22 september. Men då föll laget ihop som ett korthus och efteråt var Roger Rönnberg riktigt förbannad över lagets brist på attityd i slutet av matchen.

Därefter har det varit en roadtrip för Frölunda med fem raka bortamatcher – där det blivit fyra segrar.

– Den matchen mot Mora blev en väckarklocka för oss alla. Man kan aldrig ta en seger för givet i den här ligan för det är alltid oerhört täta och jämna matcher, säger Roger Rönnberg efter segern mot Färjestad.

LÄS MER: Fem bästa spelarna i Frölunda mot Färjestad: "Kämpar och sliter"

En seger som man ska tacka Johan Gustafsson lite extra för som storspelade på nytt. Detta i en match där Jonatan Sigalet fick sista ordet när han dundrade in 4–3 för Frölunda.

– Det är oerhört kul att se hur hårt grabbarna jobbar och det gör att man blir varm i hjärtat. På det sättet är jag väldigt glad över att stå i Frölundas bås. Sen finns det absolut saker som vi kan göra bättre rent spelmässigt, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Jag har tjatat en hel del om det här med attityd och killarna tävlar verkligen nu och vill vinna. Vi hittar sätt att vinna även när vi inte är det spelförande laget och det är bra. Vi börjar anta den identitet vi har sagt att vi ska ha. Vi är ett hårt jobbande lag som jobbar för varandra.

LÄS MER: Galna veckan fortsätter för Fagemo – sex poäng på tre matcher

Mot Färjestad imponerade Samuel Fagemo, Linus Nässén och Lucas Raymond på nytt. Den där talangfabriken i Frölunda verkar aldrig sina.

Roger Rönnberg, han har slutat att förvånas.

– Jag blir inte förvånad längre, jag är mer imponerad hur väl förberedda alla de här killarna är. Gänget nere i J18 och J20 gör ett fantastiskt jobb, säger han och fortsätter:

– Sen är det många spelare som tar ett oerhört tungt lass nu så det kommer inte vara dåligt när vi får tillbaka spelare.

Skönt att roadtripen är över? Svetsat samman er mer?

– Jag tror att killarna växer ihop på ett bra sätt av det här. Det är extra svårt att vinna på bortaplan av många olika skäl men det ska bli skönt att komma hem och spela i Scandinavium igen. Det längtar man efter.

Efter fyra segrar på fem senaste, du vill inte fortsätta spela borta?

– Nej, skulle jag få välja så skulle jag spela varje match i Scandinavium.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.