Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rikard Grönborgs ZSC Lions kollapsade i finalen

ZSC Lions, som tränas av Rikard Grönborg, ledde finalserien mot EV Zug med 3–0 i matcher och var således endast en seger från att bli schweiziska mästare.
Då kollapsade man totalt och föll i fyra raka matcher – vilket inte hänt sedan 1942.

Det såg knappast ut att bli någon större dramatik när schweiziska hockeyligan (NLA) skulle avgöras. ZSC Lions, som leds av tidigare förbundskaptenen Rikard Grönborg, kopplade direkt ett järngrepp om finalserien mot EV Zug och vann tre raka matcher.

Därmed var man endast en seger ifrån att knipa titeln. Så blev det inte.

Zug, där bland annat tidigare Frölundaspelaren Carl Klingberg spelar, ryckte upp sig och bjöd på en vändning av sällan skådat slag.

Zug vann tre raka matcher och tog det hela till en sjunde avgörande match som spelades i går. Väl där var det Grönborgs Lions som först tog ledningen, men precis som i serien vände Zug även i matchen och säkrade NLA-titeln efter en 3–1-seger.

”Kommer vända staden ut och in”

Därmed fullbordades en upphämtning av sällan skådat slag. Inget lag har nämligen vänt från 0–3 till 4–3 i en finalserie sedan 1942.

– Det är bara möjligt om du har otroliga människor omkring dig. Karaktär, attityd – de är proffs, det var nyckeln säger EV Zugs norska tränare Dan Tangnes efter matchen till MySports.

EV Zug försvarade alltså titeln som de vann ifjol, då hade det dock gått 23 år sedan de vunnit senast.

– Det är otroligt. Först har du inte vunnit på 23 år, och sedan vinner när arenan är stängd ... publiken förtjänar det här. Vi kommer vända staden ut och in under ett par dagar nu, säger Tangnes.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.