Rickard Rakell fick ledas av isen i galna matchen

Pittsburgh tog hem den första matchen mot New York Rangers – men det fanns smolk i glädjebägaren. Svenske Rickard Rakell tacklades illa och fick ledas av planen.

ANNONS
|

När New York Rangers tog emot Pittsburgh Penguins avgjordes matchen, som inledde lagens Stanley cup-slutspel, först i den sjätte perioden – den längsta match som spelats i Madison Square Garden i New York, enligt Sportbladet. Ryssen Jevgenij Malkin avgjorde till slut (4–3) och det är fördel Pittsburgh inför returen natten mot fredag.

För svensk del var det tråkiga scener i Madison Square Garden. Pittsburghs Rickard Rakell tacklades i slutet av den första perioden in i sargen av Rangers back Ryan Lindgren. Den 28-årige svensken blev liggande på isen och fick sedan ledas av isen då han var så groggy att han hade svårt att ta sig ut själv.

ANNONS

Straffet ändrades

Rakell återkom inte i matchen och när han är tillbaka i spel är oklart.

– Han är ”out”, han utvärderas just nu, sa Pittsburgh-coachen Mike Sullivan efter matchen.

För tacklingen fick Ryan Lindgren först en femminutersutvisning men det ändrades efter videogranskning till utvisning i två minuter.

LÄS MER:Ligaettan Florida föll i första slutspelsmötet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS