Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rickard Grönborg uppges aktuell för tränarjobb i NHL

Buffalo Sabres behöver en ny huvudtränare – och verkar blicka över Atlanten.
Enligt TSN:s Darren Dreger ska nämligen förre förbundskaptenen Rikard Grönborg intervjuats av klubben.

Buffalo Sabres hade siktet inställt. Efter att ha värvat storstjärnan Taylor Hall och knutit till sig huvudtränaren Ralph Krueger var klubben redo att ta kliv uppåt i ligans hierarki. Trodde de i alla fall.

Verkligheten blev en annan.

Taylor Hall, som inte fick det att stämma, byttes bort till Boston Bruins och Ralph Krueger fick sparken. När säsongen var över landade klubben sist i tabellen – igen.

LÄS MER: Fredrik Pettersson avslutar karriären

Nu letar klubben efter en ny tränare till nästa säsong och enligt uppgifter kan det bli en svensk i båset. Enligt TSN:s ansedda reporter Darren Dreger ska nämligen klubben intervjuat tidigare förbundskaptenen Rikard Grönborg.

LÄS MER: Guide: Semifinaler i ishockey-VM

Kan bli förste svensken någonsin

Det är inte gången Rikard Grönborg kopplats ihop med en NHL-klubb. Så sent som ifjol kom rapporter om att New Jersey Devils varit i kontakt med 52-åringen som har ett förflutet som tränare i USA, fast på college- och juniornivå.

I nuläget huserar Rikard Grönborg i Schweiz där han är huvudtränare för ZSC Lions. Skulle han få jobbet i Buffalo Sabres skulle han bli den första svenska huvudtränaren någonsin i NHL.

LÄS MER: Frölundas Mattias Norlinder skriver kontrakt med Montreal Canadiens

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.