Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rhett Rakhshani. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Rhett Rakhshani. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Rhett Rakhshani stängs av efter matchstraffet

Disciplinnämnden har tittat på ärendet och kommit med en dom.
Frölundastjärnan Rhett Rakhshani stängs av två matcher efter situationen med Leksands Jonas Ahnelöv under tisdagskvällen.

Frölunda har fått klara sig utan sin stjärnspelare Rhett Rakhshani under en tid på grund av amerikanens skadeproblem.

Under tisdagskvällens match mot Leksand var han äntligen tillbaka, men det blev ingen lång tillställning i comebacken.

Redan i den andra perioden gick nämligen Rakhshani in i en duell mot Leksands Jonas Ahnelöv. Frölundaspelaren kom i fart och hoppade undan en kollision med Ahnelöv, men däremot skickade han upp sin armbåge och handske som träffade Leksandsspelaren i ansiktet vilket gjorde att han tvingades avbryta matchen.

Stängs av

Rakhshani fick matchstraff och under onsdagsmorgonen kom beskedet att Rakhshani anmälts till disciplinnämnden – som nu kommit med sin dom.

Rhett Rakhshani stängs av två matcher för smällen mot Ahnelöv.

Disciplinnämnden skriver följande nyckelfaktorer i sin dom:

• Den tacklade spelaren är sen in i situationen och kommer in som tredje man.

• Skaderisk.

• Tacklingen utdelas inte uteslutande med armbågen utan med armen/armbågen.

Dagen efter tacklingen var Rhett Rakhshani ångerfull.

– Jag hade inga intentioner på att det skulle hända, det var mest en reaktion från min sida. Det är olyckligt att det blev som det blev. Det är inget som jag har gjort tidigare i min karriär och förhoppningsvis inget jag kommer göra igen, sa han efter träningen.

Med tanke på att hans matchstraff ledde till att Leksand fick spela med en man mer i fem minuter, gjorde två mål och tog hem segern bad Rhett Rakhshani även om ursäkt till sina lagkamrater för att hans tilltag ledde till förlusten.

– Det är bra att domarna och ligan skyddar oss spelare och dom har ett tufft jobb. Med det sagt: jag accepterar disciplinnämndens beslut, men håller inte med om det. Ur min synvinkel gör jag mig inte skyldig till en elbowing – min armbåge är inte i närheten av spelarens huvud. Och rent generellt tycker jag att uppsåtet inte utfallet skall vara vägledande i den här typen av ärenden, säger han till klubbens hemsida efter beskedet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.