Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Rhett Rakhshani kräver mer – av sig själv

Rhett Rakhshani har petats från förstakedjan.
Men tuff start i Frölunda?
– Jag tycker helt ärligt inte att jag haft en tuff start. Men det betyder inte att jag är nöjd med att vara medioker, säger stjärnan.

Frölunda slår till slut ut schweiziska Lugano ur åttondelen av Champions Hockey League. Laget kommer tillbaka från både 1–3 och 3–4 – och det är Rhett Rakhshanis öppnande passning som etsar sig fast i minnet.

Det är i slutet av tredje perioden när han hittar fram till Ryan Lasch – som sätter pucken i tom kasse.

– Jag har en känsla av att Ryan finns där. Om jag skjuter är det kanske 50–50 att jag sätter den. Men om jag får till ett helt öppnande pass till Ryan, så är det 80–20 att han sätter den ...

Rakhshani ler sitt tandlösa leende.

Han har för ett par matcher sedan flyttats från den första kedjan med just Lasch och Joel Lundqvist till den tredje formationen med tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm.

– Han håller på att förvandlas till den tredje Westerholm-brodern, flikar backen Jonathan Sigalet in.

"Jag är inte galen på mig själv"

Och även om Rakhshani fått byta kedja vill han inte se det som en tuff start i den nya klubben.

– Nä, helt ärligt: Jag ser inte på det som en tuff start. Statistiskt kanske du kan läsa det så, men om du ser på hela bilden – att jag inte spelade en match på sex månader, att jag kommer in i mitt säsongen i ett lag, att jag tränat själv hela tiden ... det är inte lätt att lyckas. För mig personligen är det det perspektivet som jag har.

Amerikanen fortsätter:

– Jag vill få ut mer av mitt spel – och pushar framåt för det! Jag är inte nöjd på nåt sätt, men om du ser på hela bilden är jag inte galen på mig själv. Jag vet att jag jobbar så hårt jag kan varje dag för att förbättra mig. Det blir bättre och bättre.

Så på ett sätt är det fortfarande försäsong för dig?

– Om du jämför med alla andra i laget, när de kom hit, så hade de inte spelat en enda match än. Jag ser inte på det som försäsongen. Jag har inte lyxen att kunna se på det som försäsong. Men jag försöker hjälpa laget – även om jag inte är på den nivån som jag vill vara än!

Är du nära?

– Jag blir bättre och bättre. Jag är här för att skapa offensiv – och poängen är en biprodukt av det. Jag är emot statistik på det viset. Ibland får du mål och ibland assists, men det du kan kontrollera är hur du spelar varje kväll.

"Om jag slutar skapa chanser så måste jag ändra på nåt"

Rakhshani har även ett till assist mot Lugano, men målet – det första i Frölundas tröja, det väntar han fortfarande på.

– Jag är inte där än, att jag är frustrerad av bristen på resultat. Jag har inte haft ett uselt resultat. Jag har gjort bra byten, skapat bra chanser offensivt. Jag har inte gjort mål, men det har inte satt sig i skallen. Den enda gången det kan ta sig in i huvudet är om jag har en lång svit av att inte skapa chanser offensivt. Om jag slutar skapa chanser ... då måste jag göra något. Du måste jag ändra på nåt.

Du ska vara som bäst i ett slutspel i slutet av april?

– Mm, exakt. Men det betyder inte att jag är nöjd med att vara medioker just nu, säger Rakhshani.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.