Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Rhett Rakhshani klar för Djurgården

Den förre Frölundastjärnan Rhett Rakhshani är klar för Djurgården, det meddelar klubben på sin hemsida.

Rhett Rakhshani lämnade Frölunda i våras efter två säsonger i klubben. Sedan dess har amerikanen varit utan klubb men nu har han hittat en ny arbetsgivare. Rakhshani har skrivit på för SHL-konkurrenten Djurgården.

– Han är och har varit en toppspelare i ligan under flera år. Det är en offensivt väldigt skicklig spelare som utgör ett hot i såväl 5-4 som 5-5 spel. Rhett är ett superproffs och väldigt noggrann i sina förberedelser och fysiska träning vilket stämmer väl in med den verksamhet vi vill bedriva, säger Joakim Eriksson, Djurgårdens sportchef och vd till klubbens hemsida.

Klubben skriver på sin hemsida att man tar in Rakhshani sedan Mattias Guter tvingats sluta och Anton Hedman är borta länge på grund av skada och att ett par spelare i truppen troligtvis missar matcher i december och januari på grund av spel med Juniorkronorna.

– Dessa faktorer sammantaget och vår sportsliga prestation de första 11 matcherna har gjort att vi hamnat i ett sportsligt behov av att addera två stycken forwards vilket nu skett i form av Dominik Bokk och Rhett Rakhshani, säger Joakim Eriksson till hemsidan.

Djurgården ligger just nu på en elfte plats i tabellen, som haltar på grund av coronafall och uppskjuta matcher för flera legat, däribland Djurgården. Serieledande Frölunda har spelat fem matcher fler än Djurgården.

– Ekonomiskt sett är denna rekrytering givet nuvarande Covid-situation klart mycket billigare än under en normal säsong, säger Eriksson.

På två säsonger i Frölunda stod 32-åringen för 46 poäng på 74 matcher. I klubben vann han två CHL-titlar och ett SM-guld.

Till Frölunda kom amerikanen inför säsongen 2018/2019 efter två säsonger i Malmö Redhawks. Rakhshani har totalt gjort åtta säsonger i SHL med spel i Linköping, Växjö, HV71, Malmö och Frölunda. Innan han 2013 kom kom till Sverige för spel gjorde han matcher i både NHL och AHL för New York Islanders respektive Bridgeport Sound Tigers.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.