Rhett hittar rätt för första gången

Efter åtta SHL-matcher utan mål så hittar stjärnan Rhett Rakhshani in med en puck.
– Det är som en drog för en målgörare att göra mål, säger han efter 4–1 mot Färjestad.

ANNONS
|

Det är en match med två ansikten den här svarta fredagen i november. Men Frölundas två bra avsnitt, fem minuter i första perioden och 20 i den tredje, räcker för att göra fyra mål på gästerna från Värmland.

Ett står nye amerikanen Rhett Rakhshani för.

– Det är skönt! Det känns betydligt skönare än de allra flesta mål som jag har gjort. Det är ju för ett nytt lag, jag vill visa vad jag kan göra, det är en stormatch och utsåld hall. Det gör det så mycket mer speciellt för mig, säger Rakhshani tacksamt.

Det är alltså 12 044 på plats i arenan, slutsålt förstås – och de jublar som galningar när amerikanen bryter in mot må och skickar upp 3–1-pucken i krysset.

ANNONS

Det blir till och med stående ovationer.

– Otroligt! Publiken är otrolig. Jag har sällan ögonblick när jag gör mål där jag verkligen känner av och lägger märke till publikens firande. Jag är så uppe i det, brukar se mina lagkompisar ... men den här gången ser jag det! Jag kan verkligen vänja mig vid det. Alla ställer sig upp. Det är ett speciellt ögonblick för mig, berättar Rakhshani.

Han tillägger:

– Som en offensiv kille är grejen att göra mål. Det är som en drog, säger amerikanen.

Har du längtat efter målet?

– Jag fokuserar inte på mål, precis som jag sagt förut. Det är en process som jag fokuserar på, att lägga ner jobbet, göra de rätta sakerna – och det leder till slut till resultatet. Att få resultatet är förstås också viktigt, för det visar att du gör rätt saker. Det är skönt att få belöningen ...

LÄS MER:Psykisk hälsa en hjärtefråga för Rönnberg

Med 4–1 mot Färjestad tar Frölunda över ledningen i SHL från Luleå, som ligger på samma poäng. Det är första gången den här säsongen som FHC leder serien.

Stannar ni där?

– Det vill man alltid, förstås. Det är ett tecken på att du gör rätt saker ... Jag vet hur hårt alla här jobbar, så när du får resultatet så vet du att du är på rätt väg!

ANNONS

Om mindre än 20 timmar är det ny match.

Löfbergs Arena är slutsåld, även den 8 250 biljetter.

Pasta och dryck?

– Jag kan inte äta pasta för att ladda upp, jag är glutenintolerant. Det får blir ris! Men jag måste fylla på med vätska och proteiner. Och sömn. Jag hoppas jag får en bra natt – och så får jag dricka ännu mer i morgon, säger Rakhshani.

LÄS MER:Frölundas fem bästa spelare hemma mot Färjestad

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS