Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Revanschsugen John Klingberg siktar mot Stanley Cup

John Klingberg, 28, har fått en kanonstart på säsongen med sitt Dallas Stars. Efter den snöpliga finalförlusten förra säsongen hoppas han gå hela vägen i år.
– Vi ska vinna cupen, det målet är självklart för oss, säger han.

Årets säsong har börjat minst sagt bra för John Klingberg och hans Dallas. Tidigare i veckan nådde göteborgaren en milstolpe i NHL när han noterades för sin 300:e poäng i karriären.

En milstolpe han nådde efter att ha noterats för två assist i segermatchen mot Columbus Blue Jackets.

LÄS MER: Frölunda kan värva spets – om priset är rätt

Efter den fina starten på säsongen ligger han på en delad femteplats i backarnas poängliga, en plats han delar med landsmannen Victor Hedman och duon är endast fyra poäng ifrån Quinn Hughes.

Att slå till och göra poäng 300 i karriären var stort för John Klingberg.

Som hoppas slå fler milstolpar i framtiden.

– Det känns kul. Det är något att vara stolt över men jag hoppas såklart kunna fortsätta spela bra hockey och vinna så mycket det går, säger han.

LÄS MER: Tio månader efter misstänkt corona – Joel Mustonen kämpar för att ta sig tillbaka

Klingberg hoppas bli kvar i Dallas

Hur mycket betyder en sådan milstolpe?

– Känslan är givetvis bra. Tråkigt svar kanske men man får ta det dag för dag. Alla kan slå alla i den här ligan och det finns inga lätta matcher längre. Det måste man hantera men det här är ju skönt och det är bara att bygga vidare på det både för egen del men även för laget.

Han sitter idag på ett kontrakt värt 4,2 miljoner dollar per säsong. Ett kontrakt som går ut säsongen 2021-22 och då väntas John Klingberg skriva ett än mer lukrativt kontrakt. 28-åringen själv hoppas bli kvar i Dallas.

– Jag trivs väldigt bra här. Jag kan inte så mycket annat här borta och har ju bara varit i den här organisationen. Men jag trivs och hoppas verkligen få fortsätta här så länge det bara går, säger han.

LÄS MER: Är Oliver Odelhög näste junior på väg in i Frölundas A-lag?

Siktar mot Stanley Cup

För bara några månader sedan, i slutet av september var Dallas Stars och John Klingberg nära, nära att vinna Stanley Cup. Men Tampa Bay skulle visa sig vara starkare och tog hem bucklan.

I år är det inget snack.

LÄS MER: Roger Rönnberg om gnället i Frölunda: ”Jag är lika frustrerad som spelarna”

Siktet är återigen inställt på att ta hem Stanley Cup för Dallas och John Klingberg.

Återstår att se om det går vägen den här säsongen eller inte.

– Vi ska ta oss till slutspel och sen vinna cupen. Efter förlusten förra året så är det målet självklart för oss, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.