Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Ratades i TV-pucken – så gick det sen

TV-pucken har blivit ett hett debattämne och flera vill poängtera att turneringen inte avgör hockeykarriären. GP har listat elva stjärnor som inte fick någon plats i den den anrika turneringen.

Under onsdagen är det återigen dags för TV-pucken – en av Sveriges mest klassiska idrottshändelser. Under fem dagar kommer femtonåringar från hela Sverige att delta i den 59:e upplagan som 2017 utspelar sig i Göteborg.

Men turneringen har under senare tid fått en del kritik, detta då den enligt flera tas på allt för stort allvar och riskerar att bli en vattendelare för ungdomar i allt för tidig ålder. En av dem är SVT-kommentatorn Chris Härenstam, han gillar turneringen samtidigt som han vill lyfta ett varningens finger.

– Jag gillar inte att man ska prata om vem ska bli nästa stjärna och vilka som kommer lyckas efter TV-pucken. Det krävs ett enormt hårt arbete för att lyckas och vilka som kommer göra det kan varken du eller jag bedöma.

LÄS MER: Chris Härenstam ser fram emot TV-pucken

Något som många ser kritiskt på är att spelare i ung ålder kan tappa glädjen till hockeyn om man ratas av sitt distrikt.

Men turneringen avgör inte karriären, GP har listat elva stjärnor som inte fick vara med i TV-pucken. Se mer i bildspelet ovan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.