Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rasmus Dahlin uttagen i Tre Kronor

Frölundas supertalang Rasmus Dahlin, 17, finns med i den trupp som Tre Kronor tagit ut inför Karjala Tournament. – Han passar verkligen in i vår spelidé, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

På måndagseftermiddagen presenterade Tre Kronor sin första trupp för säsongen. Det är spelarna som ska spela Karjala Tournament i november som tog ut, men eftersom OS i sydkoreanska Pyeongchang i början av 2018 kommer att genomföras utan NHL-spelare ser många också truppen som en första fingervisning om hur en kommande svensk OS-trupp kommer att se ut.

Hyllas av Grönborg

Med i Karjala Tournament-truppen finns bland andra Frölundas backtalang Rasmus Dahlin, 17, som höjts till skyarna både i Sverige och utomlands, och som flera internationella experter tror kommer att draftas som nummer ett inför nästa NHL-säsong.

LÄS OCKSÅ: "Superagenten" vill se Dahlin som nummer ett

– Highlight-grejerna man ser på youtube står ju Rasmus för när han åker igenom olika försvar. Ska bli kul att få känna på honom, han passar verkligen in i vår spelidé, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg på presskonferensen.

Dahlin själv håller uttagningen högt. 

– Magiskt och hur stort som helst, säger han till Frölundas hemsida. 

Egentligen skulle talangen ha spelat en fyrnationsturnering i Ryssland med Tomas Monténs J20-landslag – men efter Grönborgs besked fick backen tänka om. 
– Jag fick beskedet av Grönborg (Rikard) i fredags och Tre Kronor går före J20, säger han. 

Lundqvist får vila

Frölundas veteran Joel Lundqvist var lagkapten när Tre Kronor vann VM-guld i våras, men i Karjala Tournament-truppen finns han inte med. Detta på grund av en handskada.

LÄS OCKSÅ: Från skolbänken mot NHL

Karjala Tournament spelas i Helsingfors, Finland, Biel, Schweiz, och svenska Örebro, mellan den 8:e och 12 november. Sverige inleder den 8:e november med match mot Teckien i Örebro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.