Rasmus Dahlin nominerad till årets rookie

Rasmus Dahlin, 19, kan utses till årets rookie. Frölundaprodukten och Elias Pettersson är nämligen två av de tre finalisterna som gör upp om Calder Trophy.

ANNONS
|

Han är Lidköpingsgrabben som tagit hockeyvärlden med storm.

Rasmus Dahlin missade inte en enda match under sin första säsong i NHL och med sina 44 (9+35) poäng, samt ett snitt på över 20 minuters istid per match, var han en av de bästa 18-åriga backarna som någonsin spelat i världens bästa hockeyliga.

Endast Phil Housley, Dahlins tränare under första NHL-säsongen, har gjort fler poäng (66) som 18-årig back.

Nu kan Frölundaprodukten prisas för den makalösa säsongen. Han är nämligen en av de tre finalisterna som kan vinna Calder Trophy som tilldelas årets rookie.

Pettersson nominerad

Det är dock en mördande konkurrens. Utöver Dahlin är det nämligen en till svensk genombrottsman som är nominerad.

ANNONS

Elias Pettersson, 20, blev snabbt en publikfavorit i Vancouver Canucks och med sina 28 mål och 66 poäng blev han den bäste rookien i klubbens historia.

Inte nog med det – 20-åringen från Ånge vann dessutom både den interna skytte- och poängligan.

Utöver de båda svenskarna är även St Louis Blues succémålvakt Jordan Binnington nominerad. 26-åringen kom från ingenstans tog över förstaspaden och var en av de stora anledningarna till att Blues gick från tabelljumbo till ett slutspelslag, som dessutom slog ut Stanley Cup-kandidaten Winnipeg Jets.

ANNONS