Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Rasmus Dahlin. Bild: KIM KLEMENT
Rasmus Dahlin. Bild: KIM KLEMENT

Rasmus Dahlin knockad i natt

Tampa Bay Lightnings Erik Cernak skickade en armbåge i huvudet på supertalangen och den tidigare Frölundaspelaren Rasmus Dahlin.
Diagnosen: Hjärnskakning.
– Det är bäst att jag inte säger något om den situationen. Ligan får ta hand om bedömningen, säger coachen Buffalo-coachen Ralph Krueger till media efter matchen.

Attackaen från Erik Cernak mot Rasmus Dahlin har redan blivit omtalad på andra sidan Atlanten. I slutskedet av matchens mittakt klev Tampa Bay-spelaren upp i egen zon, tog ett par skär och delade sedan ut en rejäl armbåge i ansiktet på Rasmus Dahlin.

Den tidigare Frölundabacken sänktes till isen och tog sig visserligen till båset på egen hand, men det skulle inte bli mer spel för 19-åringen och efteråt kom beskedet om Buffalobackens tillstånd.

– Han har åkt på en hjärnskakning. Det är en stor besvikelse, säger coachen Ralph Krueger till media.

Erik Cernak klarade sig till och med undan en utvisning i matchen, men påföljder kan komma i efterhand och mycket pekar på att Tampa-spelaren har en avstängning att vänta. Buffalotränaren vill dock inte uttala sig alltför mycket om den saken.

– Det är bäst att jag inte säger något om den situationen. Jag är för emotionellt investerad i det som hände. Ligan får ta hand om bedömningen, säger Krueger.

Frågan är hur lång rehabilitering Rasmus Dahlin kommer behöva för sin hjärnskakning.

– Just nu tänker vi bara på Rasmus och hans hälsa och hoppas att han inte behöver vara borta från spel alltför länge, säger Ralph Krueger.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.