Rasmus Dahlin historisk – mål i fjärde matchen i rad

Rasmus Dahlin har fått en pangstart på NHL-säsongen. Den tidigare Frölunda-backen gjorde i natt mål i fjärde matchen i rad.
Dahlin blev förste NHL-back någonsin att göra mål i de första fyra matcherna under en säsong.
– Det är helt crazy att tänka på, säger han enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Den tidigare Frölunda-backen Rasmus Dahlin, 22, gjorde inatt mål i sin fjärde raka match när hans Buffalo Sabres vann mot Calgary med 6–3.

Målet gjorde Dahlin historiskt. Ingen annan NHL-back har gjorde mål i säsongen fyra inledande matcher.

– Att jag gjort något som ingen annan back gjort tidigare…ja, jag vet inte vad som händer. Det är helt crazy att tänka på, säger han enligt Sportbladet.

Han fortsätter:

– Men jag hänger ju gärna med i anfallen. Vi har så skickliga forwards att jag vet att jag kommer få pucken om jag bara åker till mig till bra lägen. Fast det är 78 matcher kvar, jag har mycket jobb kvar att göra.

ANNONS

Dahlin hyllas av lagkamraten Alex Tuch.

– Han är väldigt ung men en av de mest mogna spelare jag spelat med. Det är otroligt att se. Han är en ledare som killarna följer. Han får inte nog med hyllningar, ärligt talat, säger han enligt TT.

Det är inte bara Dahlin själv som fått en fin start på säsongen. även hans lag har inlett bra. Buffalo har vunnit tre av fyra matcher. Laget besegrade Edmonton tidigare i veckan och Calgary Falmes som nu besegrades var obesegrade inför matchen mot Buffalo.

– Vi hittade ett sätt att vinna igen. Flames kom hårt i tredje, men vi återtog momentum efter ett tag. Det är storartat, jag är stolt över grabbarna, säger Dahlin.

LÄS MER:Dahlins succéstart – målgladast sedan Hedman

LÄS MER:Guide: Värt att veta inför NHL-säsongen

LÄS MER:Stora genomgången inför Frölundas säsong – GP ger dig allt och mer därtill

ANNONS