Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rasar över avstängningen – efter överfallet

Den svenske NHL-spelaren Viktor Arvidsson crosscheckades brutalt i ryggen två gånger av St Louis-spelaren Roberto Bortuzzo och blir borta 4-6 veckor enligt Nashville Predators.
Bortuzzos straff för överfallet?
Fyra matchers avstängning.
Nu rasar flera hockeyprofiler i sociala medier över det klena straffet.

Det var i den första perioden i mötet mellan St Louis Blues och Nashville Predators som hemmalagets Roberto Bortuzzo stod för ett överfall på den svenske Nashvillespelaren Viktor Arvidsson.

Pucken lades in mot mål och Arvidsson åkte på en eventuell retur. Ståendes framför mål fick sedan den tidigare Skellefteåspelaren ta emot en rejäl crosschecking i ryggen av Bortuzzo. Arvidsson föll handlöst framåt och var inte långt i från att slå ansiktet i ribban.

Arvidsson försökte sedan ställa sig upp där han låg i målgården, men kom inte längre än upp på knä innan Bortuzzo delade ut ytterligare en rejäl crosschecking rakt i ryggen på Arvidsson som föll ihop igen.

Den målfarlige svensken skadades ordentligt i situationen och Nashville Predators har via sitt twitterkonto meddelat att Arvidsson inte kommer kunna spela ishockey på fyra till sex veckor.

Det kommer däremot Roberto Bortuzzo kunna göra. Straffet för St Louis-spelaren blev fyra matchers avstängning.

Något som fått hockeyprofiler att rasa på sociala medier.

"Endast 4 matchers avstängning för Bortuzzo! Bedrövligt lågt straff! Borde varit 20+ matcher plus terapi. Och dessutom bör NHL införa kännbara böter för både spelaren & klubben för dessa överfall! 250-500.000 dollar för spelaren utöver utebliven lön”, skriver Viasats hockeyexpert, Erik Granqvist, på twitter.

Den tidigare målvakten Corey Hirsch, som bland annat stod i mål när Peter Forsberg lade sin omtalade straff i OS -94, reagerar också starkt på händelsen med Bortuzzo och Arvidsson.

”Den andra (crosscheckingen) är riktigt elak. Han vet att han kommer bli utvisad, tittar mot domaren och gör det igen. Det är ett medvetet försök att skada en spelare. Han tror att han kan göra vad han vill eftersom han ändå ska bli utvisad. I min värld borde det resultera i en gigantisk avstängning”

Den förre NHL-spelaren Daniel Carcillo skriver följande på twitter:

”Många pratar om hur många matcher han borde få. Men jag skulle vilja se att diskussionerna förändrades från att prata matcher till att ge dem ett kännbart ekonomiskt straff för att förhindra detta från att hända igen. Ta 250 000-500 000 dollar (2,4-4,8 miljoner kronor från honom, gör så att han får känna av det”.

"Hockeyns absolut baksida. Att det här fortfarande sker i världens bästa liga är fullständigt befängt. Stäng av. Länge!", skriver Viasats Niklas Jihde på sitt twitterkonto.

Se händelsen här:

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.