Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Rangersmålvakt i bilolycka – Lundqvist stannar

New York Rangers flyttade sin träning och kallade till en presskonferens. Några besked kring Henrik Lundqvist kom dock inte – istället kom nyheten att Pavel Buchnevich och Igor Shesterkin varit med om en bilolycka. Och Lundqvist blir kvar i klubben,
– Efter säsongen har vi såklart saker att prata om kring min roll, säger Henrik Lundqvist efter måndagens träning.

Det har ryktats fram och tillbaka under den här säsongen. Är Henrik Lundqvist på väg att lämna New York Rangers?

Den här säsongen har både Igor Shesterkin och Alexandar Georgiyev visat att de varit redo att ta upp kampen med Henrik Lundqvist som varit förstemålvakt för sitt Rangers ända sedan han lämnade Frölunda efter säsongen 2004-05.

"No-trade" klausul i kontraktet

Henrik Lundqvist själv berättade nyligen om sin framtid i en intervju med Expressen. Då var han öppen med att situationen som blivit i Rangers var allt annat än optimal.

– Jag har inte så mycket att säga om det just nu. Det är klart… Jag vill spela. Det är ju det det handlar om. Det har inte varit mycket de två sista månaderna. Situationen är som den är. Det är väldigt annorlunda. Ja, det är det jag har att säga just nu, sa han då.

Den nu 37-årige målvakten har haft en så kallad "No-trade" klausul i sitt kontrakt med New York Rangers. En klausul som gjort att för att han ska kunna byta klubb så måste både Rangers och Lundqvist själv vilja få till en flytt.

Trots det har det varit många rykten om var Henrik Lundqvist skulle kunna hamna.

Rykten som tog fart igen under måndagseftermiddagen då New York Rangers senarelade sin träning för att klubbens president, John Davidson, skulle prata med media.

Två spelare i bilolycka

Där berättade John Davidson att forwarden Pavel Buchnevich och målvakten Igor Shesterkin varit med om en bilolycka i Brooklyn under söndagen. Där Buchnevich ska ha klarat sig oskadd medan målvakten Shesterkin drog på sig en revbensfraktur och blir borta i cirka två veckor.

– Tydligen gjorde en bil en u-sväng framför dem och det blev en kollision. Lyckligtvis fungerade airbagen som den ska och båda spelarna hade på sig säkerhetsbälte. Det är vi tacksamma för, säger New York Rangers president John Davidson och fortsätter:

– Annars hade det kunnat sluta på ett mycket värre sätt.

Något besked om Lundqvists vara eller inte vara i Rangers kom inte under presskonferensen men Shesterkins frånvaro höjde oddsen för ett klubbyte. Och när trade deadline passerats står det klart att svensken blir kvar i klubben.

Lundqvist: "Vi har såklart att prata om"

Efter Rangers träning under måndagen säger Henrik Lundqvist till klubbens sociala medier:

– Man tänker först på hur killarna mår och det är obehagligt när sånt här kommer. Sen för mig personligen är mitt jobb att komma hit och ge allt och det är det jag har gjort de senaste veckorna för att vara redo när jag får spela. Och får jag inte det ska jag stötta de som spelar.

Lundqvist säger att han och klubben kommer sitta ner och prata om hans situation efter säsongen.

– Efter säsongen har vi såklart saker att prata om kring min roll men mitt fokus nu är att jobba hårt, säger han.

Under tisdagen möter New York Rangers lokalkonkurrenter New York Islanders men Lundqvist kommer inte vara aktuell för spel i den matchen.

– Jag spelar inte imorgon, nej, säger han.

Under klubbens presskonferens meddelades att forwarden Chris Kreider som satt på ett utgående kontrakt skrivit på för sju nya år i New York.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.