Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Rangers värvar ytterligare en målvakt

Henrik Lundqvist är ett hett samtalsämne just nu. "King Henrik" är placerad i frysboxen av New York Rangers och nu spekuleras det friskt om stjärnan kan tänkas bryta sin "no trade-klausul".
I natt plockade Rangers-organsationen in ytterligare en målvakt.

15 år som kungen av New York. Henrik Lundqvists stjärnstatus i NHL-laget på Manhattan behöver knappast ifrågasättas. I säsong efter säsong har den svenske burväktaren burit Rangers på sina axlar, men nu ser den eran ut att vara förbi.

Henrik Lundqvist har gång på gång placerats på bänken och coachen David Quinn har även gått ut och sagt offentligt att det är Igor Sjestiorkin som är det första alternativet för att vakta lagets målbur.

LÄS MER: Lundqvist efter flyttryktena: "Så går diskussionerna"

Det har sedan dess spekulerats friskt.

Kan New York Rangers och Henrik Lundqvist komma överens om att bryta no trade-klausulen han har i sitt kontrakt?

Kan "King Henrik" komma att bytas bort till en annan NHL-organisation?

Om så blir fallet är det Colorado Avalanche som är det mest logiska bytet. "Avs" är klara för slutspel, men har målvaktsproblem när Philipp Grubauer är på skadelistan.

LÄS MER: Kom hem, Henke – och vinn evigt liv med Joel

Det återstår fyra dagar innan fönstret för trader stänger och nu har en målvaktstrade där New York Rangers är inblandade skett. Laget har värvat.

J.F Berube, 28, har värvats från Phildelphia Flyers organisation. När New York Rangers sitter inne på Henrik Lundqvist, Igor Sjestiorkin och Alexandar Georgiev är det trots allt föga troligt att Berube slår sig in i Rangers. Han är av allt att döma värvad för att vakta kassen i klubbens farmarlag Hartford Wolf Packs i AHL.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.