Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Rangers inte nöjda med Andersson

Lias Andersson blev chockad över farten när han kom till New York Rangers träningsläger. NHL-laget, å andra sidan, var långt från imponerade över sitt förstaval i draften. – Kommer att behöva höja sig, säger Rangers spelarchef Gordie Clark, till MSG Networks.

Den årliga rookie-turneringen i Traverse City är avklarad för New York Rangers ynglingar som långt från imponerade på klubbens spelarchef Gordie Clark.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det blev endast en seger på fyra matcher, vilket ledde till att Clark tog fram sågen när han kommenterade lagets talanger.

– Jag är ganska besviken, vi visste att vi skulle få problem med anfallet när Filip Chytil skadade sig. Jag trodde dock att vi skulle hålla undan bättre i försvaret och i slutändan tycker jag målvakterna var våra bästa spelare, säger Gordie Clark till MSG Networks.

Spelarchefen inte imponerad av Andersson

Frölundas stortalang Lias Andersson har haft en tung inledning när han åkt till New York för att spela till sig en NHL-plats den kommande säsongen. Det blev endast en poäng under turneringen för 18-åringen som var chockad över tempot.

– Jag visste inte att det skulle gå så fort här borta, sa han i en tidigare intervju med GP.

LÄS OCKSÅ: "Jag visste inte att det skulle gå så fort"

Lias Andersson, som Rangers valde som sjua totalt i årets NHL-draft, imponerade inte på Rangers spelarchef.

– Han hade en väldigt genomsnittlig camp. Han kanske är trött eller något, men han kommer att behöva höja sig när riktiga campen startar.

"Kan behöva ett år eller två innan han är redo"

Journalisten Corey Pronman, som specialiserar sig på talanger, spar inte på krutet när han ger sin syn på Frölundas stora löfte.

”Andersson var väldigt genomsnittlig och även om han aldrig har varit en kille med hög skicklighet måste han kunna skapa mer offensivt än han gjorde. Jag gillar hur han spelar defensivt för att vara en tonåring på den här nivån, men det här kanske är en indikation på att han kan behöva ett år eller två innan han är redo för NHL”, skriver han för The Athletic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.