Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Rakhshani om framtiden: "Har starka rötter här"

Han har gjort stor succé i Frölunda men Rhett Rakhshani, 31, sitter på ett utgående kontrakt och kan vara förlorad för klubben. I senaste avsnittet av "Fjärde Perioden" berättar amerikanen om sin syn på framtiden.

Han kom in mitt under förra säsongen och spelade sig sakta in i Frölundas spelsystem och lagom till slutspelet började växlade Rhett Rakhshani upp och var en av de stora guldhjältarna. Den här säsongen har han varit med hela vägen.

Nu sitter amerikanen på ett utgående kontrakt med Frölunda.

Något som han inte är ensam om direkt i klubben.

Att det finns intresse kring forwarden är ingen hemlighet heller. Frölunda vill förlänga med 31-åringen men Rakhshani själv har velat avvakta för att se vilka erbjudanden som trillar in. Tidigare i sin karriär har Rhett Rakhshani nobbat lera lukrativa erbjudanden från KHL.

– Det funnits chanser ... det har funnit erbjudanden men jag har valt att tacka nej, säger han i GP-sportens podcast "Fjärde Perioden".

"Jag känner ingen stress"

Vad händer då med hans framtid nu?

– Jag tänker mycket på i vilken situation jag vill vara i nästa år, familjefaktorn är givetvis viktigt för mig. Vad vill vi som familj? Sen har jag valt att fokusera på hockeyn nu, jag vet att alla säger det men det är sanningen. Jag är 31 år nu och känner ingen stress. När du är yngre kanske du blir stressad över att du måste få till en bra deal och ta nästa steg i din karriär. Jag har tagit så många steg i min karriär och känner ingen stress. Jag kommer att ta ett beslut över vad som sätter mig i den bästa situationen, oavsett om det är här eller någon annanstans. Jag fokuserar på mitt spel nu för om du spelar bra så brukar bra saker hända för din karriär, säger han i "Fjärde Perioden".

Familjens trivsel – en nyckelfaktor för Rakhshani

Familjen Rakhshani har hunnit rota sig i Sverige under sina år här. I Göteborg har Rhett, frun och parets två barn hittat rätt och stormtrivs.

– Vi gillar det här! Det har verkligen varit grymt och min fru brukar anpassa sig väldigt lätt, hon hittar glädje vart vi än bor. Göteborg har verkligen mycket att erbjuda som stad, det är en grym stad och har varit ett bra ställe för oss att bo på, säger han.

Det låter som det kommer bli tufft för dig att lämna Sverige?

– Vi har starka rötter här nu, i Sverige men i Göteborg speciellt. Efter förra säsongen när vi vann dubbla guld finns det väldigt starka band mellan mig och alla i det här omklädningsrummet. Det är något jag tänker på ofta och det dyker upp i mitt huvud även när jag försöker att fokusera på annat. När väl tiden kommer och ett beslut ska tas är det något jag kommer att tänka väldigt mycket på.

Hur viktigt är det för dig att familjen trivs?

– Enormt viktigt!

– Det är något som jag prioriterar mer än många andra spelare av vad jag sett under mina år. Jag har inte alltid sett till den största lönen eller så ... jag gillar att vara på ett ställe där jag njuter av omgivningen. Njuter av min hockey, vinner matcher och kan skratta och ha kul. Det är viktigt att familjen mår bra, det är verkligen enormt viktigt för mig.

Fakta: Fjärde perioden

Göteborgs-Postens hockeypodcast med fokus på Frölunda HC.

Fjärde perioden finns där poddar finns. Sök på Fjärde perioden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Fjärde perioden på Spotify

Fjärde perioden på Apple Podcasts

Fjärde perioden på Google Podcasts

Fjärde perioden på Acast

Fjärde perioden på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.