Rakhshani närmar sig spel – då kan han vara tillbaka

Rhett Rakhshani, 31, spelade finalen i Champions Hockey League men slog då upp sin gamla skada. Nu närmar sig dock forwarden comeback för sitt Frölunda.
– Han måste övertyga oss om att han klarar en hel match, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Han var med mot tjeckiska Mountfield i finalen av Champions Hockey League. En match som med facit i hand Rhett Rakhshani aldrig skulle ha varit med i. För redan i den första perioden tvingades forwarden kliva av.

Detta efter att han slagit upp den ljumskskada som han kämpat för att bli kvitt inför finalen.

Sedan dess har han saknats på isen för Frölunda.

Men börjar nu närma sig comeback.

Under måndagens träning körde han först extra innan med Joel Lundqvist för att sedan vara med på delar av träningen innan han klev av.

Spel mot Oskarshamn på tisdag och Färjestad på torsdag är inte särskilt troligt.

ANNONS

Men däremot spel på lördag när Frölunda ställs mot Brynäs på bortais är inte uteslutet.

– Det är det han hoppas på själv också men vi får se, säger Roger Rönnberg.

Du har ändå en förhoppning om spel till helgen?

– Han och Stina (Hedin, rehabkoordinator) och hela det gänget måste övertyga mig om att han klarar en hel match och att det inte blir som mot Mountfield att han hamnar i ytterläge och måste ut igen. Vi kommer att behöva Rhett under slutet av säsongen.

Så även om han vill kanske han får vila ändå?

– Vi måste vara hundra procent eller så nära som vi kan, hundra procent kan du aldrig vara. Men vi måste lita på honom och han måste övertyga oss på träningarna att han kan belasta hårt och först då kan vi sätta in honom igen.

Förutom Rhett Rakhshani är det bara Theodor Lennström som inte är tillgänglig för spel för Frölunda. Backen har just nu ett gips över den opererade handen och får än så länge inte träna överhuvudtaget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS