Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rhett Rakhshani. Bild: Bildbyrån
Rhett Rakhshani. Bild: Bildbyrån

Rakhshani missade senaste firandet – hoppas få ny chans nu

För ett år sedan sänktes Rhett Rakhshani, 31, av en ful huvudtackling i finalen av Champions Hockey League och fick följa segerfirandet från sjukhuset – nu hoppas han få uppleva ett firande på rätt sätt.
– Det var en tuff dag för mig den gången, det var mycket frustration och ilska, säger han.

För ett år sedan blev det stort segerfirande i Scandinavium för Frölunda efter att man besegrat Red Bull München i finalen av Champions Hockey League. Firandet började redan på isen, fortsatte in i omklädningsrummet, via restaurangen i arenan och sedan vidare ut i natten.

Men för Rhett Rakhshani blev det inget firande den gången.

För efter en ful huvudtackling från tysken Yannic Seidenberg var det färdigspelat för amerikanen som blev liggandes på isen innan han lämnade arenan och fick spendera natten på sjukhuset. Dagen efter fick han dock ett besök av både bucklan och lagkamraten Ryan Lasch.

– Det var väldigt fint gjort av honom, Ryan är en bra kille, sa Rakhshani då.

Men nu ett år senare är det dags igen.

En ny final och den här gången hoppas Rhett Rakhshani att han ska få uppleva firandet – om det nu blir ett segerfirande ...

– Det var en tuff dag för mig den gången, en dag med mycket frustration och ilska. Det var en väldigt ful tackling men det har jag lagt bakom mig nu. Nu är det en ny match och en ny chans som väntar. Det är en enda match där du kan vinna en titel och det händer inte ofta i hockeyn. Den här matchen betyder väldigt mycket för oss, säger han och fortsätter:

– För mig personligen vill jag ju ha en chans att vara på isen när Joel lyfter bucklan. Det är mitt mål för dagen!

Amerikanen har varit ett stort frågetecken inför finalen då han haft problem med sina ljumskar men har lämnat klartecken för spel.

– Det känns bättre nu! De senaste dagarna har det känts bättre och bättre men sista veckan innan har varit tuff. Jag var inte säker på hur det skulle kännas nu men vi jobbade på hårt och nu är jag redo att spela, säger han.

Tagit en spruta för att kunna spela?

– Ingen spruta för mig. Jag har däremot tagit lite medicin ... som de flesta andra kvällar!

Hur är känslorna nu inför finalen?

– Det är en annan känsla än andra matcher. Det är en annan känsla i luften. Ett av lagen som är här kommer att vinna titeln och båda lagen har förtjänat att vara här. Det är inte flyt som ligger bakom och de kommer vara hungriga för att ta sin första titel. Det kommer att bli en väldigt tuff match. Vi har ju slagit dem tidigare och de har slagit oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.