Rakhshani fick följa finalen från sidan – igen: "Mycket bättre än förra året"

Rhett Rakhshani, 31, fick kliva av skadad igen i finalen mot Mountfield. Men den här gången fick amerikanen i alla fall fira segern med lagkamraterna.
– Det här är mycket bättre än förra året, säger han.

ANNONS
|

För ett år sedan fick Rhett Rakhshani följa firandet av guldet i Champions Hockey League från sjukhuset efter en kraftig smäll mot huvudet i finalen mot Red Bull München. Ett år senare fick han då chansen igen om att försöka vinna samma titel.

Hur det slutade?

Jo, lite bättre än för ett år sedan.

Den här gången kunde han vara med på firandet ... även om matchen tog slut redan i den första perioden för amerikanen.

– Haha! Vad är oddsen på det, säger han och fortsätter:

– Det var samma skada igen nu som jag slog upp ... jag försökte mellan perioderna och vi försökte tejpa men det gick inte. Jag kunde inte spela mer ... jag hade gjort vad som helst för att vara därute men det gick verkligen inte. Jag fick stanna kvar på bänken och försöka vara en del av det ändå på något sätt. Jag är ändå så glad att jag är här nu och det är ändå mycket, mycket bättre än förra året.

ANNONS

Hur var det att få kliva av en final igen?

– Vi vann så det spelar ingen roll! Vi fick vinsten och jag är enormt glad och stolt över den här segern och av grabbarna. Det är vad det är att bli skadad men det gör inget nu!

Nu blir det istället firande i Tjeckien för Rhett Rakhshani och lagkamraterna innan flyget lyfter hem mot Göteborg under onsdagen. Med tanke på att det inte är dags för match förrän nästa tisdag finns det en möjlighet för att fortsätta fira även efter hemkomsten till Göteborg.

Och för Rhett Rakhshani finns det en möjlighet att hinna bli återställd igen.

– Vi får se! Vi får ta det vecka för vecka nu! Det är frustrerande men jag tänker inte på det nu utan njuter bara. Givetvis är jag frustrerad över det ... jag har varit sjuk, sen skadad och blev skadad direkt i första matchen och nu händer samma sak igen, säger han och fortsätter:

– Men vad ska man göra åt det? Man kan inte kontrollera allting utan det är vad det är och jag ska jobba så hårt jag kan och bara ha kul nu!

LÄS MER:Frölunda vände och vann – bäst i Europa igen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS