Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Rönnbergs pik till sina landslagsspelare: "Vilade tillräckligt"

Frölunda landslagsspelare får inte ledigt mot Eisbären Berlin. Stjärnorna får sig dessutom en pik av Roger Rönnberg. – De vilade tillräckligt med landslaget, säger han.

Till en början var det tre spelare med i Tre Kronor under Karjala Cup från Frölunda. Men Johan Sundström tvingades lämna lägret skadad och missar returmötet med Eisbären Berlin. Sundström ska dock kunna vara tillgänglig på torsdag när SHL-säsongen fortsätter.

För Joel Lundqvist och Henrik Tömmernes samt Jonathan Sigalet som varit på landslagsuppdrag för Kanada blir det ingen vila mot tyskarna.
– Nej, de vilade idag (läs måndag) så de är fräscha och friska. Vila i två dagar gör man sällan, säger Roger Rönnberg innan han delar ut en pik med glimten i ögat till sina spelare.
– De vilade tillräckligt med landslaget.

Måndagsträningen varade i cirka en och en halv timme och var stundtals väldigt intensiv. Ett träningspass som enligt Rönnberg sliter mer på spelarna än matchandet.
– En sådan här träning vet jag att den tar hårdare. Sen de här spelarna är redo att spela men vi kommer ta ner istiden lite. De kommer inte spela lika mycket som vanligt, säger Frölunda-tränaren.

Medan det ofta gnälls inom svensk fotboll över att det blir för många matcher när lagen kvalar till Europa – då är det andra bullar som gäller för hockeyn.
– Tvärtom! Det här ger oss energi! Det ger oss nya erfarenheter och att byta miljöer är viktigt. Allt vi gör måste vi se positivt på. Vi måste fokusera på det vi kan påverka, säger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.