Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rönnbergs kritik: "Vi presterar inte bra nog"

Frölunda har svårt med effektiviteten i spel fem mot fem. I förlustmatchen mot HV71 blev det bara ett mål framåt. – Vi presterar inte bra nog, säger Roger Rönnberg efter matchen.

De pekades ut som den stora guldfavoriten på SHL:s upptaktsträff. Men så här långt har det inte varit någon guldglans runt Frölunda. Mot HV71 åkte göteborgarna på säsongens första hemmaförlust när det blev nederlag 1-3 i Scandinavium. Efteråt var tränare Roger Rönnberg allt annat än belåten med sitt lags insats. 

– Det är egentligen bara den andra perioden och bitar av första jag är nöjd med. Vi går upp och ner för mycket, spelet hackar och vi har ett nonchalant passningsspel och sätter inte tryck på HV, säger Rönnberg.

Ett av lagets problem under inledningen av säsongen har varit den bristande effektiviteten, inte minst i spelet fem mot fem. 

– Vi försvarar oss på hemmaplan och det gillar vi inte. Det här var en bra läxa för oss, det var många som stod och tvekade och vi måste lita på varandra och det vi gör därute. Killarna behöver tänka innan varje aktion, vi behöver spela matcher och spela matcher ihop. Vi får lära oss en hel del ifrån det här och börja sikta mot lördagen, säger Rönnberg.

Och sluta ta utvisningar?
– Där måste vi se oss i spegeln. Vi har tagit alldeles för många utvisningar för att vinna matcherna den här säsongen. Det är den största förbättringsåtgärden vi har.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.