Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Rönnbergs hyllning: "Otroligt glad över att ha tillbaka honom"

Frölundas powerplay blev en viktig nyckel under den dramatiska segern hemma mot ZSC Lions, i vilken Ryan Lasch som låg bakom samtliga av hemmalagets mål. – Jag är otroligt glad över att ha tillbaka honom i laget, säger Roger Rönnberg efter segern.

Ryan Lasch återkomst till Göteborg var något som fick Frölunda-fansen att jubla. När han dessutom låg bakom alla Frölundas fem mål under CHL-segern mot schweiziska ZSC Lions fick han nog även sin tränare att jubla lite extra.

– Okej match kompis, säger tränaren Roger Rönnberg skämtsamt när hans vassa anfallsvapen kommer in i omklädningsrummet.

Lasch replikerar med ett leende:

– "Okej" match?

Rönnberg svarar igen:

– Var den inte okej? Förstår du hur bra jag tycker att du är?

Lasch – powerplay-arkitekten

Rönnberg har alla anledningar till att vara nöjd med sin amerikan som kommit tillbaka. Lasch var som sagt inblandad i samtliga fem mål, varav tre i powerplay.  Enligt tränaren är amerikanen arkitekten bakom ett det minst sagt effektiva spelet i numerärt överläge, men det vill inte anfallaren hålla med om.

– Det vet jag ingenting om...vi har kollat en hel del video innan kvällens match, samtidigt som har tränat en hel del på den spelformen. Så det har lönat sig, iallafall i kväll, säger han.

Ryan Lasch fortsätter på det ödmjuka spåret när han ska beskriva sin kväll.

– Min prestation var okej, det är fortfarande augusti och bara en match. Det är en lång säsong framöver, så vi får se hur det går.

Men att få avgöra måste ha känts rätt skönt? 

– Ja verkligen, vi jobbade riktigt hårt och att få segern efter att vi krigat oss tillbaka kändes såklart riktigt skönt.

"Otroligt glad över att ha tillbaka honom"

Lasch väljer att, genomgående, svara ödmjukt på frågor om hans roll i ett offensivt Frölunda, tränare Rönnberg spar dock inte på krutet.

– Han har jobbat från tidigt i våras för att vårat powerplay ska funka, han är arkitekten och ska få äran. Han är en kille som tar ansvar och han hade full koll på hur Zürich spelar boxplay innan matchen, han lägger verkligen ned tid för att förbereda sig själv och alla andra i laget. Lasch är otroligt professionell och jag är otroligt glad över att ha tillbaka honom i laget, säger tränaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.