Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rönnbergs hyllning: "Det skiner om honom"

Dan Bakala höll sin andra SHL-nolla för säsongen. Då hyllades han stort av Roger Rönnberg. – Det skiner om honom på isen, säger tränaren.

Johan Gustafsson låg hemma magsjuk och då var det inget snack om att Dan Bakala skulle ta platsen mellan stolparna mot Luleå. Och kanadensaren tackade för förtroendet, stod för en stabil insats och höll sin andra nolla för säsongen när Frölunda besegrade norrlänningarna med 4-0. Efter matchen hyllades 28-åringen stort av sin tränare. 

– Det skiner om honom på isen, säger Roger Rönnberg.

I den första perioden skapade Luleå knappt en målchans. Men i mittakten fick Bakala betydligt mer att göra och då stod han för ett par riktigt vassa räddningar.

– Det han har att göra, sköter han ruggit bra, berömmer Rönnberg.

Bakala själv log stort när han fick höra vad tränaren hade sagt om hans insats.

– Jaså, sa han det? Det var kul att höra. Jag har bra självförtroende just nu, säger han. 

Och han menar att det är stor skillnad nu i ur han känner sig mot hur det var i början av säsongen. 

– Jag känner mig mycket tryggare nu, och har bättre självförtroende. Jag har jobbat hårt och verkligen kommit in i det nu. 

Men en bit in i tredje perioden såg det ut som att Luleås Julius Junttila skulle blåsa keepern på nollan när han tryckte in en 1-3-reducering för gästerna i Scandinavium. Målet dömdes dock, helt korrekt, bort efter videogranskning. Anledningen? Hög klubba på Luleå-spelaren. 

– Klubban var hög, men hur hög visste jag inte. Den var vid min axel, säger Bakala, som inte vågade följa vad som hände när domarna diskuterade om det skulle bli godkänt eller inte. 

– Jag stod bara med böjt huvud, väntade och tittade ned i isen, haha.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.