Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rönnbergs hyllning: "De har slagit upp ett indiantält"

De sliter oftast i det tysta. Men efter toppmötet med Malmö var det Stålberg, Lasu och Rosseli Olsen som hyllades av Roger Rönnberg. – De har slagit upp ett indiantält i anfallszon, säger tränaren.

Slitvargar, gör det tuffa jobbet, spelar i boxplay. Varken Sebastian Stålberg, Nicklas Lasu eller Mats Rosseli Olsen är van vid att få några rubriker efter matcherna. Efter toppmötet med Malmö under måndagskvällen var dock Frölunda-tränaren, Roger Rönnberg led och lågor över kedjan.
– Lasus kedja bor i anfallszon. De har slagit upp ett indiantält i anfallszon och gör allt rätt utan mål. Jag hade verkligen unnat de att göra mål så det var kul att se ”Rosse” få avgöra här i slutet, säger Rönnberg.

Kedjan var också inne på isen när Malmö lyckades kvittera med endast en halv sekund kvar. Då efter ett misstag från Sebastian Stålberg som tappade pucken. Det verkade dock inte bekymra Rönnberg särskilt mycket.
– Stålberg ville verkligen att Lasu skull få sätta dit pucken. Det var hans empatiska tanke som ställde till det, säger Rönnberg.

Spelarna själva i kedjan verkar dock inte lika lyriska som Rönnberg.
– Det är svårt att vara helt nöjd. Vi gör ett bra jobb men det där sista saknas för att man ska vara helt nöjd, säger Rosseli Olsen.
– Surt att vi inte får dit den. Jag hoppas det trillar in några puckar snart och det kanske vänder nu när ”Rosse” fick in en balja, säger Stålberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.