Rönnbergs hyllning av fansen: "Gör verkligen stor skillnad"

ANNONS
|

Det har blivit två raka segrar, en på övertid mot Mora och en på ordinarie tid mot Karlskrona för Frölunda Indians. Bägge matcherna har spelats på hemmais i Scandinavium och har lockat 11 026 respektive 7 865 åskådare.

När Frölunda nu beger sig till Karlstad för att möta Färjestad i Löfbergs Arena får de stort stöd från fansen – som sätter sig i bussar från Göteborg.

– Vi har 350 supportrar på plats, de flesta är från Göteborg men några är ifrån Karlstad, säger Frölundas presschef Peter Kymmer.

Stödet från fansen på både hemmais och bortais är viktigt för spelarna. Enligt Roger Rönnberg kan det till och med vara avgörande i vissa matcher.

ANNONS

– Det är fantastiskt det här stödet som vi har. Fansen lägger ner mycket tid och gör uppoffringar för att se oss och det gör verkligen stor skillnad, det vet jag, säger han och fortsätter.

– Vi har ju en stor avdelning av vår supporterklubb i just Karlstad så det här kommer bli en härlig match med bra inramning. Färjestad ska ju hylla Rickard Wallin innan matchen och det lär vara slutsålt och en full hall som kokar. Det här blir en jättehäftig utmaning för oss.

Låter som Färjestad kommer vara taggade från start?

– Det får de väl vara, men för mig är det viktigt att inget lag jobbar hårdare än oss.

ANNONS