Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rönnbergs besked om stjärnforwarden

Simon Hjalmarsson fick en smäll mot Djurgården och missade mötet med Yunost Minsk i CHL. Och forwarden är ännu inte spelklar. – Han är någon dag bort fortfarande, säger tränare Roger Rönnberg till GP.

Frölunda vann med 4-1 hemma mot Djurgården i senaste SHL-matchen. Men trots segern blev det visst smolk i glädjebägaren för Roger Rönnbergs manskap. Simon Hjalmarsson brakade in i sargen och skadade sig, han kunde förvisso spela klart matchen - men incidenten har satt spår. Hjalmarsson missade Frölundas CHL-möte med Yunost Minsk på tisdagskvällen och han finns inte heller med i den matchtrupp som tar sig an Växjö hemma i Scandinavium på torsdag kväll. Det beskedet gav tränare Roger Rönnberg efter dagens träning. 

– Nej, han är inte redo, det tror jag inte. Vi ska stämma av ytterligare, men han är som sagt nog inte med. 

Hur långt har han kvar?

– Han är någon dag bort fortfarande. 

Jonathan Sigalet och Robin Figren är fortsatt avstängda. Johan Sundström fick en smäll i CHL-mötet men han är redo för Växjö. Med i truppen är också Nicklas Lasu som avstod mötet med Minsk. 

– Om det inte blir något barnafödande är han med i truppen, säger Rönnberg. 

Junioren Joni Ikonen ut och Lasu in blir alltså ända förändringen inför mötet med ett Växjö som Roger Rönnberg och hans team har full koll på. 

– Vi ett exakt hur matchbilden kommer se ut, vi vet vad som det är som väntar. Det är två lag som känner varandra taktiskt väldigt bra. Vi vet vilka kamper vi ska vinna för att vinna matchen. 

Nyckeln för att ta tre poäng?

– Att vinna sargspelet och att vinna kamperna framför mål blir viktigt. Lyckas vi med det, då har vi en stor möjlighet att vinna matchen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.