Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rönnberg vill införa böter för huvudtackling: "Ska titta på det"

Jonathan Sigalet fick lämna isen i förtid för andra gången på tre matcher. Nyförvärvet åkte på ett matchstraff i mötet med Brynäs. …– Vi ska inte sätta oss i de situationerna, säger Roger Rönnberg.

I premiären mot Malmö fick Jonathan Sigalet utgå skadad efter blott en period efter att han delat ut en monstertackling. 
– Det var första gången jag inte slutförde en match sedan jag kom till Sverige, sa han efter matchen då.

Under fredagskvällen i det första av de två back-to-back-matcherna mellan Brynäs och Frölunda åkte Robin Figren på ett matchstraff. Figren satte en rejäl huvudtackling på Kevin Clark och fick lämna isen i förtid. För det tilltaget bestraffades han med fem matchers avstängning och böter på 39 100 kronor. Nästa match för Robin Figren blir mot Rögle 13 oktober.
Mindre än ett dygn senare skulle det vara dags igen för Frölunda. I den andra perioden satte Jonathan Sigalet in en rejäl tackling på Jesper Jensen som tappade hjälmen och blev rejält groggy. Medan Jensen gled mot båset valde domarduon, Morgan Johansson och Mikael Holm att ge matchstraff till Jonathan Sigalet.
Luleå-tränaren Thomas Berglund var irriterad efter matchen.
– Det är en huvudtackling. Han kan visa respekt men gör det inte. Vi har haft två huvudtacklingar på två matcher. I vårt lag har vi böter på fem tusen spänn för huvudtacklingar, det är symboliskt jag vet men fler borde ta efter.
– Jag skrev upp "Bulans" idé. Det är ett bra initiativ. Jag vill inte att Figren eller Sigalet ska sätta sig i de situationerna. Det är något vi ska titta på. Vi behöver komma till rätt med detta. Det är en bra idé och vi ska lyfta på det locket, säger Rönnberg.

Frölunda lyckades dock ta sig ur det fem minuter långa powerplay som Brynäs fick efter matchstraffet. Återstår att se hur långt och hårt straff som Jonathan Sigalet får – eller om backen klarar sig utan straff då han inte träffade huvudet på Jensen.

Efter matchen ville inte Sigalet uttala sig eller prata med media. 
Men hans lagkamrater var desto mer pratsamma om tacklingen.
– Det är svårt ... det går så fort därute och jag tycker att han som har pucken inte bara kan tro att han inte ska bli rörd. I ett sådant läge vet man att någon kommer att komma. Sen tar ju tacklingen på hakan, det är inget snack om det, säger Nicklas Lasu.
– Först tycker jag det är en olycksam situation för oss. Sen på reprisen så träffar han bröstet och uppåt. Det är något SHL får titta vidare på.  Men man får stå för det man har gjort. Sen är det olyckligt för oss att vi tappar en skicklig back som ska ha många minuter. Då får andra kliva fram, säger Johan Sundström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.