Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Rönnberg: "Var en av våra sämre prestationer"

Frölunda har sex raka vinster. I kväll väntar Linköping, som serieledaren förlorade mot tidigare i höstas, efter en svag insats. – Det var en av våra sämre prestationer i år, säger Frölunda-tränaren.

Frölunda går som tåget i SHL och efter segern mot Rögle senast har regerande mästarna sex raka vinster. Tränare Roger Rönnberg är, av förklarliga skäl, belåten med lagets formkurva. 

– Just nu spelar vi på en nivå som är svår att hantera för motståndarna. Det är nästan så att vi måste påminna oss själva om att vi inte kan vara i anfallszon i 60 minuter varje match.

Men nu väntar Linköping på bortaplan. Ett lag serieledaren förlorade mot i Scandinavium med 2-3. 

– Det blir en spännande match. Vi måste göra en riktig topprestation för att åka därifrån med segern. 

– Senast när vi möttes tyckte jag inte vi lyckades med någon del alls av vår spelidé. Spelet med puck var stillastående och i spelet utan puck lät vi LHC ta sönder vårt presspel. Det var en av våra sämre prestationer i år. 

Mötet blir också en försmak på vad som väntar i december. När lagen drabbar samman i en helsvensk CHL-kvartsfinal. Och Rönnberg menar att det hade varit psykologiskt viktigt att bjuda på en stark insats mot den kommande motståndaren. 

– Jag skulle vilja se en vinnande prestation. Ett spel som håller mot Linköping, ett spel som ställer frågor till dem, som gör det jobbigt för dem. Något de behöver rätta sig efter. 

Simon Hjalmarsson tycker också att en bra prestation blir extra viktigt med tanke på det stundande dubbelmötet.  

– Det vet man själv. Har man spelat bra mot ett lag tidigare så kommer du in med en skönare känsla nästa gång. Vi kommer göra allt för att få till varenda litet övertag.

Och det blir ett par förändringar i Frölundas trupp sedan mötet med Rögle. Sean Bergenheim är tillbaka efter sin avstängning och Rasmus Dahlin, som inte heller var med senast, ersätter Filip Westerlund. Johan Sundström har varit magsjuk och spelar inte mot Linköping. 

– Vi vill inte chansa med honom, säger Rönnberg. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.