Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/6

Rönnberg vädjar till kärnspelarna – efter ny förlust

Frölunda har problem. 1–7 mot Brynäs förra helgen följdes av 2–3 mot Djurgården – och första förlusten i Scandinavium för säsongen.
Det får coach Roger Rönnberg att vädja – till sina kärnspelare.
– De måste sy ihop gruppen igen, säger han.

Enligt statistik i C Mores program Hockeylabbet har Frölunda så här långt skapat allra mest förväntade mål av alla lag i SHL.

Det är bara ett problem.

Laget har inte fått in pucken i mål tillräckligt många gånger – och ligger 17 mål back enligt statistiken.

Trots det leder Joel Lundqvists gäng en haltande SHL-tabell – så vad händer den dagen som Frölunda helt plötsligt blir lite rakare och börjar skjuta direktskott i stället för att ta en rondellsväng ut mot ett sarghörn?

Men det får visst bli en annan dag.

För den här lördagen mot Djurgården blev det ingen islossning. Det blev ännu en förlust och 2–3 till Djurgården var dessutom fullt rättvist. Trots 35–24 i skott på mål för Frölunda.

– Som jag ser hockey vinner rätt lag den här gången, även om det känns surt för killarna att det är nån puck som Djurgården tar ner på volley och sedan avgör de på vårat benskydd och in. Men sett till 60 minuter är Djurgården bättre än oss. Det måste jag erkänna – även om det tar emot, säger Roger Rönnberg.

Frölundas coach var inte nöjd med insatsen den här helgen heller.

– Matchar du inte vad det andra laget gör i jobb, då är du på ett rätt stort minus i den här ligan, säger Rönnberg.

Frölunda startade visserligen bra, forsade över gästerna från Stockholm och hade ett bra grepp om händelser och match.

Men efter ett mållöst försök i numerärt överläge vände allt. Djurgårdens unge stjärna Alexander Holtz snärtade upp ett handledsskott i krysset bakom Niklas Rubin i Frölundas mål.

– Vi tappar koncentration – och börjar prata om hur vi ska lösa en massa situationer och om hur vi ska spela. Det är massor av frustration i vårt lag om hur vi ska spela hockey. Vi glömmer bort att tävla. Vi glömmer att vinna närkamper och tappar även tålamodet till att spela försvarsspel. Det är lite grann samma fälla som vi gick i mot Brynäs, erkänner Roger Rönnberg.

Under lördagen blir det bara 2–3 i baken, men lik förbaskat förlust – och den nio matcher långa segersviten i Scandinavium är därmed över.

Alvarez utgick med vridet knä

Dessutom gick Robin Alvarez sönder, när han vred knät snett i en tacklingssituation. Frölundas frånvarolista växer därmed igen.

– Jag trodde att vi hade bottnat mot Brynäs – och kunde hålla ett uthålligt mindset över 60 minuter och se till att vi gör vårt normala jobb. Men tyvärr så gör vi inte det, säger Frölundas coach.

Han är bekymrad – och vill ha hjälp.

Och han vet exakt vilka som ska hjälpa till.

– Mina kärnspelare måste gå i bräschen och sy ihop gruppen igen. De måste se till att vi ser ut som vi ska se ut. Den här hungern måste komma från kärngruppen, säger Rönnberg.

Har gruppen gått isär? Är det mycket en för en – och inte ett lag längre?

– Lag går upp och ner i teamkänsla ungefär som en aktiekurs. Den här processen har vi varit med om under alla år. Första tio matcherna den här säsongen hade vi inga skador, vi hade samma enheter och laget satt ihop så inåt helsike. Jag kunde stå och fila naglarna i båset och kände mig helt lugn. Det var ett underbart lag att coacha. Nu är jag slut i rösten efter en sån här match och jobbar mig svettig. Du går igenom de här perioderna – och tyvärr är det en del av teamutvecklingen, analyserar Roger Rönnberg.

LÄS MER: Jan Mursak drabbad av corona

LÄS MER: Spelet bakom Frölundas storvärvningar genom åren

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.